Nova pobjeda Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO

Prije susreta nitko tko prati šah ne bi mogao očekivati takav ishod jer je ekipa ŠK 'Svete Nedelje' imala blagu prednost na pločama. Ipak i ovaj put se pokazalo da je u svakom sportskom kolektivu najbitnije zajedništvo i homogenost kojeg ne nedostaje kod igrača ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO

U dvorani za šah Doma sportova odigrano je 2. kolo III. Hrvatske šahovske lige Centar A, meč su igrale ekipe ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO i ŠK 'Sveta Nedelja' iz Svete Nedelje. Pobijedila je domaća ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO rezultatom 4-2.

Prije susreta nitko tko prati šah ne bi mogao očekivati takav ishod jer je ekipa ŠK 'Svete Nedelje' imala blagu prednost na pločama. Ipak i ovaj put se pokazalo da je u svakom sportskom kolektivu najbitnije zajedništvo i homogenost kojeg ne nedostaje kod igrača ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO. Najveće iznenađenje napravio je Vedran Sadiković koji je na drugoj ploči pobijedio majstorskog kandidata Dragu Rančića.
Pobjede su ostvarili fide majstor Denis Rosandić, Vedran Sadiković, majstorski kandidat Domagoj Glažar i kapetan ekipe Zoran Matana, dok su poraženi majstorski kandidati Alen Ognjačević i Krsto Kovačević. U 3. kolu 16. ožujka ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO igra susret protiv ekipe ŠK 'Gaj' iz Mače. Susret protiv njih i eventualna pobjeda puno bi toga donijelo ekipi ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO za nastavak sezone i teže susrete koji ih još očekuju.
Druga ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO, koja igra u V. Hrvatskoj šahovskoj ligi Centar-A, proteklog je vikenda bila slobodna.
Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, slobodno ih kontaktirajte na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

M. Damjanović