Sandra Perković nakon rekorda: U Splitu sam dokazala da su čuda moguća

Otvaranje sezone kao iz sna. Najsretnija sam što sam baš 70 metara bacila u Hrvatskoj, pred našom publikom, jer je to zaslužila svojim navijanjem, podrškom i iskrenošću", rekla je naša zlatna atletičarka nakon obaranja osobnog i hrvatskog rekorda u bacanju diska

Naša zlatna atletičarka Sandra Perković čini se ne poznaje granice: na Otvorenom zimskom prvenstvu u bacačkim disciplinama u Splitu bacila je disk 70.51 metara i tako postavila novi hrvatski i osobni rekord.

To joj je uspjelo u četvrtom izbačaju, u prvom ga je bacila 69.96 metara. Dosadašnji osobni i hrvatski rekord postavila je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kaada je bacila hitac od 69.11 metara za zlatnu medalju.. Hicem u Splitu srušila je rekord star 22 godine. Uzgred, najduži hitac u povijesti bacila je Njemica Gabriela Reinsch 1988. godine na 76.80 metara.
"Evo, tu je 70.51 metara. Moja najveća želja se ispunila i presretna sam. Došla sam u Split spremna i željna daljine, znala sam da će disk ići preko 66,67 metara i znala sam da se čuda mogu dogoditi i dogodila su se. Otvaranje sezone kao iz sna. Najsretnija sam što sam baš 70 metara bacila u Hrvatskoj, pred našom publikom, jer je to zaslužila, svojim navijanjem i podrškom i iskrenošću", rekla je Sandra.

M. D.