Blanka Vlašić uzdigla se iz pepela i zabilježila spektakularnu pobjedu u Pragu

Ohrabrujuća je to vijest ako se zna da 8. ožujka počinje Svjetsko dvoransko prvenstvo u poljskom Sopotu. Blanka Vlašić će zasigurno na tom natjecanju konkurirati za zlato.Druga hrvatska skakačica Ana Šimić preskočenu visinu od 190 centimetara ostvarila je iz drugog pokušaja i pokazala zavidnu formu

Hrvatske skakačice u vis Blanka Vlašić i Ana Šimić nastupale su dvoranskom atletskom mitingu u Pragu, i obje oduševile svojim 'izvedbama'.
Proslavljena Blanka Vlašić pobijedila je skokom preko 200 centimetara visine dok je druga bila mlada Ana Šimić koja je preskočila 190 centimetara.

Nakon duge pauze zbog ozljede Ahilove tetive  te poteškoća nakon obavljenog operativnog zahvata Blanka se vratila na najbolji mogući način, pobjedom i rekordom praškog mitinga. Pobjedničku, 200 centimetara visinu preskočila je iz trećeg pokušaja, napala je i 202 cm ali nije uspjela. Ohrabrujuća je to vijest ako se zna da 8. ožujka počinje Svjetsko dvoransko prvenstvo u poljskom Sopotu. Blanka Vlašić će zasigurno na tom natjecanju konkurirati za zlato.

Druga hrvatska skakačica Ana Šimić preskočenu visinu od 190 centimetara ostvarila je iz drugog pokušaja. Treća je bila Ruskinja Jekaterina Kunšević s preskočenih 185 centimetara. U muškoj konkurenciji skakača u vis pobijedio je Rus Ivan Uhov, koji je postavio drugi najbolji rekord svih vremena u dvorani. Preskočio je 2.42 centimetra.

M. D.

Foto: Tino Jurić/PIXSELL