Meksikanci najavili susret s Hrvatskom ključnim za prolazak skupine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Prema pisanju meksičkih medija, ne treba se veseliti što su od svih reprezentacija dobili baš Hrvatsku u skupinu, drže da je to bolji izbor od Francuske, ali da treba biti iznimno oprezan jer ipak je riječ o reprezentaciji s bogatim kadrom nogometaša koji igraju u velikim europskim klubovima

Meksički mediji već su počeli pripremati javnost za Svjetsko nogometno prvenstvo  koje se za manje od četiri mjeseca igra u Brazilu.

Prema njihovom pisanju, ne treba se veseliti što su od svih reprezentacija dobili baš Hrvatsku u skupinu, drže da je to bolji izbor od Francuske, ali da treba biti iznimno oprezan jer ipak je riječ o reprezentaciji s bogatim kadrom igrača koji igraju u velikim europskim klubovima. Detaljno su analizirali hrvatsku reprezentaciju kojoj je Dario Srna kapetan i Niko Kovač izbornik. Došli su do zaključka da su Vatreni favoriti za prolazak grupe A, u hrvatski redovima posebno su istaknuli ionako već poznate nositelje reprezentacije. Po njima su to Mario Mandžukić, rođeni strijelac, dobar u igri glavom podjednako kao i nogom. Stalnim presingom izluđuje protivničke braniče, posjeduje dobar pregled igre te je precizni dodavač. Golmanima je strah i trepet kad se sjuri u šesnaesterac, hladnokrvni golgeter.

Luku Modrića opisuju inteligentnom dušom i motorom svake momčadi u kojoj igra. Nogometaš koji daje taj tako potreban ritam igri, u rijetkim situacijama gubi lopte koje, dok su pod njegovom kontrolom, jednako je kao da su kakvom sefu. Upozoravaju da se treba zaustaviti njegovo dirigiranje igrom ako se od Hrvatske želi ostati neporažen.

Ivan Rakitić nije Seviljski brijač ali zasigurno je Seviljski dragulj. Vođa svog kluba, veliki kreativac u veznom redu s dobrim kretnjama u obrani a pogotovo prema napadu. Jakog šuta i preciznih lopti u prostor iza protivničke obrane. Ako se 'Raketu' zaustavi hrvatski bi napad mogao imati ozbiljnijih problema. Meksiko i Hrvatska susreću se 23. lipnja u gradu Recifeu, to bi prema svim očekivanjima trebala biti utakmica odluke koja reprezentacija ide u doigravanje natjecanja.

Osim Meksika i Hrvatske u skupini A su još Kamerun i domaćin Brazil. Na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji već su se bili susreli, apobijedili su Meksikanci za koje je jedini zgoditak na utakmici postigao Cuauhtémoc Blanca u 60 minuti. Nakon što je FIFA objavila novu ljestvicu, Hrvatska je i dalje ostala 16. reprezentacija svijeta, prva je Španjolska, druga Njemačka, treća Argentina, od konkurenata u skupini A na Svjetskom prvenstvu Brazil zauzima 9. mjesto, Meksiko drži 21. poziciju a Kamerun je 46.

M. Damjanović

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL