Gradonačelnik Bandić: Za montažno kazalište 'Limenko' nedostaje novac i partner

U zagrebačkoj Gradskoj upravi održan je radni sastanak između gradonačelnika Bandića i ministrice kulture Andreje Zlatar Violić. Nastavak je to suradnje Grada i Ministarstva na temama od zajedničkog interesa, o nizu projekata važnih za razvoj kulturnih institucija i ukupne kulturne ponude u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je  da su za montažno kazalište "Limenko", koje bi trebalo biti smješteno u Novom Zagrebu, izvadili sve potrebne dozvole, a da bi ga napravili, nedostaju samo novac i partner.
Istaknuvši da nijedan dio montažnoga kazališta uskladištenog na Zagrebačkom velesajmu nije otuđen, Bandić je rekao da je riješeno sve osim novca.

"Samo nam penezi još trebaju. Sve smo potrebne dozvole izvadili, sve imamo, samo tražimo partnera i lovu i čim to nađemo - to ćemo napraviti i pozvati ćemo vas onda na predstavu", rekao je gradonačelnik Bandić u Gradskoj upravi odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan koliko je novca potrebno, gradonačelnik je rekao da će na to pitanje odgovoriti "projekt kazališta koji bude isprojektiran".

Ocijenio je kako bi bilo bolje da su to napravili prije pet ili sedam godina, "dok kriza nije zakucala na zagrebačka vrata".

"Sada će to biti 20 do 30 posto jeftinije jer ljudi rade na pozitivnoj nuli, rade za golu plaću svojih djelatnika. Prema tome, svako zlo nije zlo. Kada bi sada išli u realizaciju tog projekta potrošili bi 30 posto manje para nego prije šest godina. Znači, da bi uštedjeli", ustvrdio je gradonačelnik.

Inače, u zagrebačkoj Gradskoj upravi jučer je održan radni sastanak između gradonačelnika Bandića i ministrice kulture Andreje Zlatar Violić. Nastavak je to suradnje Grada i Ministarstva na temama od zajedničkog interesa, o nizu projekata važnih za razvoj kulturnih institucija i ukupne kulturne ponude u Zagrebu.
In-Portal / Hina

Foto: Facebook profil Milana Bandića