Mladić s autizmom pozvao glumicu i voditeljicu Ellen DeGeneres na maturalni ples i postao 'glavna faca' u školi

Kad se gradom proširila priča kako Esteban ima želju pozvati omiljenu voditeljicu Ellen DeGeneres, svi su se podigli na noge, od lokalnih biznismena do policajaca i vatrogasaca pa do, na veliko Estebanovo iznenađenje, njegovih srednjoškolskih kolega i profesora. Svi su se oni ujedinili kako bi snimili video u kojem, preko youtubea, pozivaju Ellen DeGeneres da Estebanu odgovori s 'da'

Esteban Barriga je bio uvjeren da nema niti jednog prijatelja, ali sve se promijenilo kad je odlučio pozvati na maturalni ples poznatu TV voditeljicu Ellen DeGeneres.
Mladić s autizmom (17) bio je čvrst u svojoj namjeri da ne ide na, njegovoj generaciji tako važan, maturalni ples.

"Nagovarala sam ga da ide na ples, da će mu jednog dana biti žao, ali on nije htio jer je smatrao da nema niti jednog prijatelja“, prisjeća se Estebanova majka.

No kad se Maynardom, država Massachusetts, proširila priča kako Esteban zapravo ima želju pozvati omiljenu voditeljicu Ellen DeGeneres, svi su se podigli na noge, od lokalnih biznismena do policajaca i vatrogasaca pa do, na veliko Estebanovo iznenađenje, njegovih srednjoškolskih kolega i profesora. Svi su se oni ujedinili kako bi snimili video u kojem, preko youtubea, pozivaju Ellen DeGeneres da Estebanu odgovori s 'da'.   

"Ovo je nevjerojatno iskustvo. Moj sin je bio uvjeren da nema nijednog prijatelja, da je sam na svijetu, a sad je odjednom najpopularniji mladić u školi“, oduševljena je Maribal, Estebanova majka.
Ellen DeGeneres još uvijek nije odgovorila na Estebanov poziv, ali kako god odgovorila, Esteban će ići na maturalnu zabavu. Život mu se potpuno promijenio u nekoliko dana. Više nije usamljeni autistični mladić. Spoznao je da ima mnoštvo prijatelja i ljudi kojima je stalo do njega. Oni su cijelo vrijeme bili tu, ali im je on svojim stavom zatvarao vrata.
B. Šutalo