Moćni klubovi i prije prijelaznog roka pokazuju veliki interes za Ivana Rakitića i Maria Mandžukića

Sevilla je već prije istakla cijenu od 25 milijuna eura, po njihovom mišljenu 'Raketa' bi trebao igrati jednu od glavnih uloga u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu. Zato Barcelona nudi oko 40 milijuna eura za potpis na četiri godine, prije nego što mu cijena na nogometnom tržištu dodatno poraste

Nakon što je završio zimski prijelazni rok ne jenjavaju spekulacije vezane za ljetnu kupovinu nogometaša moćnih i bogatih klubova nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. Tako ugledni talijanski i španjolski mediji javljaju kako su Barcelonini skauti već kontaktirali agenta  Ivana Rakitića. Sevilla je već prije istakla cijenu od 25 milijuna eura, po njihovom mišljenu 'Raketa' bi trebao igrati jednu od glavnih uloga u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu. Zato Barcelona nudi oko 40 milijuna eura za potpis na četiri godine, prije nego što mu cijena na nogometnom tržištu dodatno poraste. Unatoč tome što dvadesetpetogodišnji Rakitić sa sadašnjim klubom Sevillom pregovara o potpisu produljenja ugovora, malo je vjerojatno da ga neki klub ipak na kraju neće kupiti. Rakitić ove sezone briljira u redovima Seville, izabran je za najboljeg igrača Primere u siječnju.
Drugi hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić na meti je Josea Mourinha, Portugalac ga žarko želi u redovima svog Chelsea. Zna li se da je FC Bayern već dogovorio prelazak iz Borussije Dortmund napadača Roberta Lewandowskog, sasvim je realno da će Mario Mandžukić promijeniti sredinu. Kod trenera Pepea Guardiole i ove godine ne dobiva tretman kakav zaslužuje prikazanim igrama. Osim FC Chelsea već su zainteresiranost pokazali Manchester United, Arsenal i Juventus.

M. D.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL