U Lisinskom koncert "Snagom ljubavi za djecu Zajednice Cenacolo"

Mladi Zajednice Cenacolo skrbe za tristotinjak djece u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Africi. U Hrvatskoj Zajednica djeluje više od dva desetljeća, a zadnjih godina u program cjeloživotnog obrazovanja po metodi Cenacolo, pristupaju čitave obitelji zajedno sa svojom djecom

Humanitarni koncert pod nazivom "Snagom ljubavi za djecu Zajednice Cenacolo" u organizaciji Zajednice Cenacolo održat će se večeras u Koncertnoj dvorani (KD) Vatroslav Lisinski.
Koncertom na kojemu će nastupiti Cenacolo Band i Mali Cenacolini te Alessandro Gallo, Francesca Cadorin, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac - zajednica Ceanocolo želi skrenuti pažnju javnosti na problem svih vrsta ovisnosti i na njihove razarajuće posljedice po obitelj, a posebno po djecu koja odrastaju u takvim disfunkcionalnim okolnostima.

Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je unaprjeđenju života obitelji i djece u bratovštinama zajednice na području Zagrebačke i Varaždinske županije, a koncert podržavaju Ured zagrebačkog gradonačelnika Grada Zagreba, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Mladi Zajednice Cenacolo skrbe za tristotinjak djece u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Africi. U Hrvatskoj Zajednica djeluje više od dva desetljeća, a zadnjih godina u program cjeloživotnog obrazovanja po metodi Cenacolo, pristupaju čitave obitelji zajedno sa svojom djecom.

"Stoga smo naše kuće u Varaždinu i Vrbovcu prilagodili upravo takvim obiteljima i trenutno u njima borave obitelji i majke sa 40-tak djece", ističu u Zajednici.

Zajednicu Cenacolo utemeljila je časna sestra Elvira u srpnju 1983. Sjedište Zajednice nalazi se u Italiji. Od osnutka do danas otvoreno je mnogo bratovština i trenutačno ih je 56 u Italiji i diljem svijeta.

Hina

Foto: Matija Habljak/PIXSELL