Vođa štrajka liječnika Ivica Babić uhićen zbog sumnje da je na prijevaru dobio status vojnog invalida

Neslužbeno od izvora bliskog virovitičkoj Općoj bolnici, u kojoj Babić radi na Odjelu pulmologije, doznaje se da nije u pitanju samo navodni lažni invaliditet, već da je Babić mjesecima pod istragom zbog sumnje u navodnu korupciju. Isti izvor je rekao da je krim-policija već prije dolazila u virovitičku bolnicu

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić uhićen je navodno zbog sumnje da je na prijevaru dobio status ratnog vojnog invalida, a u tijeku je pretraga njegovog stana i garaže u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici.
Babića su policajci iz PNUSKOK-a uhitili jutros u Virovitici, gdje živi i radi, a pretraga se obavlja u njegovoj nazočnosti. Na upit novinara o čemu se radi, Babić nije želio ništa odgovoriti.

U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje vodi istragu, sumnjaju da je Babić status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne medicinske dokumentacije.

Babića je početkom godine čelnik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić javno prozvao da je lažni invalid Domovinskog rata. Tvrdio je da se Babić u ratu izlazeći iz vozila Hitne pomoći poskliznuo i pao te lažirao medicinsku dokumentaciju na temelju koje je postao 40-postotnim invalidom.

Neslužbeno od izvora bliskog virovitičkoj Općoj bolnici, u kojoj Babić radi na Odjelu pulmologije, doznaje se da nije u pitanju samo navodni lažni invaliditet, već da je Babić mjesecima pod istragom zbog sumnje u navodnu korupciju. Isti izvor je rekao da je krim-policija već prije dolazila u virovitičku bolnicu.

U policiji i Državnom odvjetništvu za sada ne žele ništa otkriti o Babićevu slučaju.

Hrvatski liječnički sindikat, koji je pod vodstvom Babića lani organizirao dvomjesečni štrajk u bolnicama, priopćio je kako nema nikakvih informacija o uhićenju i razlozima uhićenja svojeg predsjednika.

Hina

Fhoto: Daniel Kasap/PIXSELL