Guardian: Messi najbolji, Mario Mandžukić 48., a Luka Modrić 61. igrač svijeta

Za Mandžukića se ističe da je neumoran trkač koji kao istureni napadač izuzetno doprinosi igri Bayerna i hrvatske reprezentacije, da odlično igra glavom, da je izvarendan kradljivac lopti i majstor u realizaciji "ničijih" lopti

Napadač Barcelone Lionel Messi najbolji je nogometaš svijeta u 2013. godini po izboru britanskog dnevnika Guardian, dok se među 100 najboljih svjetskih igrača nalaze dvojica hrvatskih reprezentativaca, Mario Mandžukić je 48., a Luka Modrić 61.
Na drugom mjestu je Cristiano Ronaldo (Real Madrid), treći je Zlatan Ibrahimović (PSG), a četvrti Franck Ribery (Bayern).

Tako za Mandžukića ističu da je neumoran trkač koji kao istureni napadač izuzetno doprinosi igri Bayerna i hrvatske reprezentacije, da odlično igra glavom, da je izvarendan kradljivac lopti i majstor u realizaciji "ničijih" lopti.

Za Modrića navode da mu je trebalo vremena da se prilagodi igri Reala, ali da sada diktira igru "kraljevskog kluba" s pozicije zadnjeg veznog igrača. "Kad je odlazio iz Dinama mnogi su se pitali može li nogometaš tako krhke građe igrati playmakera, a on je vrlo brzo dokazao da može, a sada igra na još težoj poziciji. On je živi dokaz da su tehnika i inteligencija jednako vrijedni kao i mišići", piše Guardian.

Poredak:

1. Lionel Messi (Barcelona)

2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

3. Zlatan Ibrahimović (PSG)

4. Franck Ribery (Bayern)

5. Andres Iniesta (Barcelona)

6. Neymar (Barcelona)

7. Gareth Bale (Real Madrid)

8. Xavi (Barcelona)

9. Luis Suarez (Liverpool)

10. Sergio Aguero (Manchester City)

Hina

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL