Sjedinjene Američke Države službeno odobrile ulazak Djeda Božićnjaka sa sobovima na svoj teritorij

"Dozvola ulaska i izlaska u i iz američkog teritorija dodijeljena je Djedu Božićnjaku sa Sjevernog pola između 18 sati 24. prosinca i šest sati 25. prosinca", stoji u priopćenju USDA u kojem se ističe da su "voljni učiniti sve što je moguće kako bi pomogli Djedu Božićnjaku"

Inspekcijska služba američkog ministarstva poljoprivrede (USDA) izdala je "dozvolu ulaska" Djedu Božićnjaku sa sobovima na američki teritorij, a "zeleno svijetlo" dala je i savezna administracija za civilno zrakoplovstvo i Sjevernoameričko zračno obrambeno zapovjedništvo (NORAD), pa sanjke sa sobovima mogu očekivati miran i siguran let.
"Dozvola ulaska i izlaska u i iz američkog teritorija dodijeljena je Djedu Božićnjaku sa Sjevernog pola između 18 sati 24. prosinca i šest sati 25. prosinca", stoji u priopćenju USDA u kojem se ističe da su "voljni učiniti sve što je moguće kako bi pomogli Djedu Božićnjaku".

"U vrijema darivanja, USDA želi sve učiniti kako bi pomogao Djedu Božićnjaku", kaže se u priopćenju. U njemu se pojašnjava da su sobovi izuzeti od pregleda inspekcijske službe jer "na Sjevernom polu nema bolesti koje bi predstavljale opasnost za američko stočno blago". Dovoljno je da Djed Božićnjak potvrdi da su sobovi hranjeni samo sijenom, medenjacima i kolačićima.

Ministarstvo je podsjetilo Djeda Božićnjaka da namigne i zaželi sretan Božić carinicima i drugom pograničnom osoblju na sjevernoj američkoj granici, a zauzvrat će proći bez carinskih pristojbi i troškova inspekcije.

Hina