INKLUZIVNOST NA PRVOM MJESTU Predstavljamo besplatan alat e-CV i Burzu rada za osobe s invaliditetom

Prema istraživanju provedenom od strane Svjetske federacije gluhih, inkluzivnost na radnom mjestu koja uključuje osobe s invaliditetom povećava produktivnost tvrtke za prosječno 22%

Žena u kolicima na intervjuu za posao, ilustracija.

 

Učilište Magistra iz Zagreba (www.magistra.hr), u suradnji s partnerima provodi projekt 'Zaposli se znanjem II', UP.02.2.2.17.0033 ukupne vrijednosti 2.168.253,36 kn koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. 85% ukupnih prihvatljivih troškova - 1.843.015,36 kn - osigurano je temeljem OPULJP iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok je 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Razdoblje provedbe projekta započelo je 11. ožujka 2022. godine potpisom ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i traje 20 mjeseci.

- Društvo se neprestano razvija u svojoj različitosti, a inkluzivnost postaje ključna vrijednost u današnjem svijetu. U tom duhu, predstavljamo vam alat e-CV i platformu za zapošljavanje osoba s invaliditetom (OSI), Burza rada, kao rješenje koje promiče raznolikost na radnom mjestu i potiče inkluzivno zapošljavanje - kažu iz Učilišta Magistra.

e-CV je inovativna besplatna aplikacija koja omogućava osobama s invaliditetom da kreiraju svoj profesionalni životopis s lakoćom. Ovaj alat olakšava proces prikazivanja vještina, iskustva i ambicija, čineći ih dostupnima potencijalnim poslodavcima. Osim toga, e-CV nudi vodiče za zapošljavanje, testove samoprocjene jezika i načina učenja na radnom mjestu, te test za samoprocjenu vrsta poslova u turističko-ugostiteljskom sektoru za koje je osoba kvalificirana i sposobna raditi.

- Naša platforma Burza rada omogućava poslodavcima, prvenstveno iz turističko-ugostiteljskog sektora, da pronađu kvalificirane kandidate među osobama s invaliditetom. Ovdje se spajaju potrebe poslodavaca s potencijalom OSI, stvarajući inkluzivno radno okruženje. Osim toga, nudimo podršku i obuku kako uključiti OSI u vaš tim - ističu iz Magistre.

Inkluzivnost nije samo vrijednost; to je put prema bogatijem i raznolikijem okruženju koje potiče inovacije i razumijevanje. Statistika pokazuje da inkluzivno zapošljavanje donosi koristi poslodavcima i osobama s invaliditetom.

Prema istraživanju provedenom od strane Svjetske federacije gluhih, inkluzivnost na radnom mjestu koja uključuje osobe s invaliditetom povećava produktivnost tvrtke za prosječno 22%. Osim toga, tvrtke koje prakticiraju inkluzivno zapošljavanje bilježe 30% veću stopu zadržavanja zaposlenika, što rezultira smanjenjem troškova obuke i zapošljavanja novih radnika.

Ovaj podatak ilustrira kako inkluzivno zapošljavanje ne samo da doprinosi raznolikosti i pravdi, već i direktno koristi poslodavcima kroz povećanu produktivnost i smanjenje troškova.

- Pozivamo sve poslodavce i pojedince da se pridruže našem nastojanju za stvaranje inkluzivnijeg društva.Pridružite se e-CV i Burzi rada i zajedno gradimo inkluzivnu budućnost - pozivaju iz Učilišta Magistra.

Više informacija potražite na www.zaposliseznanjem2.eu.

Projekt 'Zaposli se znanjem 2' je sufinancirala Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu: Idea putovanja d.o.o., Olympic International d.o.o. i udruga Eufin.

Lenta EU.

 

In Portal

 

Povezane vijesti