Udruga ‘Dobrota na djelu’ otvorila svoja vrata u Novoj Gradiški

Udruga, koja je osnovana 25. svibnja ove godine, već privlači pažnju zbog svojih hvalevrijednih aktivnosti usmjerenih na pomoć ljudima u potrebi. Danijel Herceg je predsjednik udruge, Kristijan Švigir dopredsjednik, a Anamarija Tomić tajnica. Trenutno ima tridesetak članova

Ruke, ilustracija.

 

Nedavno osnovana Udruga za pomoć socijalno potrebitim osobama Republike Hrvatske otvorila je svoja vrata građanima u Ulici Alojzija Stepinca 6a (uz Dječji vrtić) u Novoj Gradiški. Ova udruga nudi podršku socijalno potrebitim osobama, obiteljima i osobama s invaliditetom na način koji dosad nije bio dostupan u tom području.

Osnivanje udruge ima za cilj pomoći najranjivijima, posebno u Slavoniji gdje je vidljiva potreba za uslugama i podrškom. Većina ljudi je napustila ovo područje, a ostalo je starije stanovništvo kojem je potrebna osnovna pomoć u svakodnevnom životu - dostava drva, priprema obroka i pomoć u kućanskim poslovima.

Udruga se ponosi što zapošljava osobe s invaliditetom, pružajući im priliku da se osjećaju korisnima, integriranima u društvo i da ne budu izolirani. Njihov projekt ‘Majstor u kući’ već se pokazao uspješnim, gdje osobe s invaliditetom pružaju razne usluge poput bojanja, dostave drva, popravaka i drugih poslova, olakšavajući svakodnevni život građanima.

Odabiraju ljude kojima je pomoć stvarno potrebna, a spremni su pomoći i drugim sugrađanima uz odgovarajuću naknadu, koja nije fiksna, već se prilagođava mogućnostima korisnika. Financiraju se kroz različite donacije i sponzorstva.

Većina njihovih aktivnosti do sada je bila volonterska, uključujući košenje trave, dostavu drva i razne popravke. Svi korisnici dolaze iz socijalnog sektora, ali pozivaju sve građane, bez obzira na materijalno stanje, da im se pridruže kako bi pomogli onima kojima je svakodnevna pomoć potrebna.

Uz to, udruga ima razne programe za podršku građanima, uključujući tople obroke za starije osobe i donaciju školskog pribora i torbi na početku školske godine. Također, u suradnji s drugim udrugama u Hrvatskoj, kroz projekt ‘Zaželi’ pružaju pomoć u kući.

Otvorivši svoje prostorije, udruga je imala priliku detaljnije predstaviti svoj projekt ‘Majstor u kući’ i usluge kućnog majstora, uključujući elektro i vodoinstalaterske popravke, čišćenje odvoda, soboslikarske radove, montažu i popravak namještaja, postavljanje laminata, dubinsko čišćenje tepiha i tapeciranje namještaja, kao i uređenje prostora, dvorišta i okoliša te košenje trave i čišćenje nakon građevinskih radova.

Posebno ističu da nude popuste umirovljenicima, osobama s invaliditetom i drugim ranjivim skupinama te ostalim sugrađanima. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na brojevima mobitela 095/908-4530 i 095/344-3224.

 

Izvor: novagra.hr

 

Povezane vijesti