Vijeće Europske unije osigurava praksu za osobe s invaliditetom

Ukoliko kandidat bude odabran, emailom će primiti ponudu u kojoj se navodi razdoblje njegovog stažiranja i odjel u kojemu će odrađivati praksu. Uz to, kandidati će na email dobiti popis dokumentacije koju trebaju dostaviti

 

Vijeće europske unije osigurava šest plaćenih praksi godišnje državljanima Europske unije. Naime, praksa će trajati pet mjeseci. Prijave su otvorene do 9. listopada 2023. godine u 12 sati. Praksa će se početi održavati 16. veljače 2024. godine, a trajati će do 15. srpnja 2024. godine.

Svaki polaznik koji se želi prijaviti može birati dva smjera iz kojih želi odraditi praksu. Uz prijavu, zainteresirani moraju dostaviti i motivacijsko pismo, točnije njih 2, za svako područje pojedinačno. Jedan od uvjeta za prijavu je znanje engleskog ili francuskog jezika. Iz motivacijskog pisma mora se moći iščitati sposobnost kandidata jasnog organiziranja svojih misli, poznavanje područja za koje se kandidat prijavljuje te interes kandidata za europsku uniju općenito.

U formular za prijavu moraju se navesti i podaci kao što su: podaci za kontakt i kućnu adresu, informacije o digitalnim, komunikacijskim i organizacijskim vještinama kandidata, link na objavljene radove ako ih kandidat ima, jezične vještine, obrazovanje i osposobljavanje, radno iskustvo ako ga kandidat ima. Svi koji se prijavljuju moraju dostaviti i dokaz o invaliditetu.

Ukoliko kandidat bude odabran, emailom će primiti ponudu u kojoj se navodi razdoblje njegovog  stažiranja i odjel u kojemu će odrađivati praksu. Uz to, kandidati će na email dobiti popis dokumentacije koju trebaju dostaviti.

Obrazac za prijavu nalazi se ovdje.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti