Uzbudljivo sportsko natjecanje i veselo druženje u organizaciji Udruge osoba oštećena sluha Centar

Aktivno radimo na boljitku života za naše članove, i to ne samo u Velikoj Gorici i našim podružnicama u Zaprešiću i Dugom Selu. Za sljedeću godinu planiramo nastaviti s našim aktivnostima, ali i proširiti socijalni i edukativni rad udruge na cijelu Zagrebačku županiju, najavljuje tajnica udruge Marijana Ibriks

Udruga Centar, Velika Gorica

 

Prvi dan listopada, ovu nedjelju, nije bio samo sunčan i kao stvoren za piknik i roštiljanje s ekipom, u Velikoj Gorici bio je to i dan za napeta sportska natjecanja.

Za to se pobrinula Udruga osoba oštećena sluha Centar, koja je na stadionu Udarnik u Velikoj Gorici, uz pregršt dobre zabave i delicija, obilježila Međunarodni dan gluhih i nagluhih osoba, a istodobno proslavila i Međunarodni dan sporta kroz natjecanje osoba oštećena sluha u streličarstvu.

- Prošle godine smo po prvi puta imali natjecanje u  amaterskom streličarstvu, a dobili smo i donaciju profesionalnih lukova i strijela od Darka Matića, povjerenika za osobe sa invaliditetom grada Velike Gorice. U tom duhu smo nastavili i ove godine, ali s proširenim natjecanjem, odnosno povezali smo amatersko i profesionalno streličarstvo - kaže nam Marijana Ibriks, tajnica Udruge Centar.

Udruga Centar, Velika Gorica

 

- Natjecalo se 26 osoba s invaliditetom, da budem preciznija osamnaest sportaša u amaterskom i osam u profesionalnom streličarstvu. Uz naše članove došli su nam i gosti iz Zagreba, Varaždina, Siska i tako nam uveličali ovo slavlje.

Inače, Udruga Centar okuplja sve osobe oštećena sluha - nagluhe, gluhe, gluhoslijepe, gluhonijeme - te je već sada osnovala dvije podružnice u Zaprešiću i Dugom Selu, sa sjedištem u Velikoj Gorici. Veliki je to uspjeh budući da su mlada udruga, utemeljena prije točno dvije godine, u listopadu 2021.

Jedina je udruga u Hrvatskoj koja na godišnjoj razini organizira natjecanje u ribolovu u Dugom Selu, natjecanje u streličarstvu u Velikoj Gorici te Dane društvenih igara i kviz znanja u Zaprešiću.

- Aktivno radimo na boljitku života za naše članove, i to ne samo u Velikoj Gorici i našim podružnicama u Zaprešiću i Dugom Selu. Za sljedeću godinu planiramo nastaviti s našim aktivnostima, ali i proširiti socijalni i edukativni rad udruge na cijelu Zagrebačku županiju - najavljuje Marijana Ibriks.


Mladen Kristić

 

Povezane vijesti