HSUIR Program 'Pokreni se za zdravlje' za bolje zdravstvene navike invalida rada i osoba s invaliditetom

Opći cilj programa je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva, a Hrvatski savez udruga invalida rada provodi ga kroz niz aktivnosti

HSUIR

 

Hrvatski savez udruga invalida rada (HSUIR) prošli je petak na Tržnici Jarun okupljenim Zagrepčanima priredio ugodno iznenađenje - besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a usto im je poklonio i nekoliko zdravih namirnica.

HSUIR je ovu akciju pokrenuo u sklopu trogodišnjeg programa 'Pokreni se za zdravlje' koji u potpunosti financira Ministarstvo zdravstva u vrijednosti od gotovo 42 tisuće eura.

Opći cilj programa je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva u Republici Hrvatskoj, a rečeni ga savez provodi kroz niz aktivnosti, uz ostalo i edukacijama o zdravoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i zaštiti mentalnog zdravlja, organiziranjem savjetovališta za mentalno zdravlje te informiranjem o mogućnostima korištenja digitalnog zdravstvenog sustava.

- Posebnu važnost posvetit ćemo uključivanju u programske aktivnosti osobe s invaliditetom odnosno invalide rada kao skupine koje su u povećanom riziku od razvoja težih oblika bolesti, te nastojanja u prevenciji istih - pojašnjavaju iz HSUIR-a.

Hrvatski savez udruga invalida rada okuplja 33 udruge članice na području cijele Republike Hrvatske, a programom 'Pokreni se za zdravlje' imaju ambiciju utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti. Na taj način želi se pridonijeti usvajanju pravilnih stavova o zdravom načinu života te važnosti očuvanja tjelesnog i duševnog zdravlja.

- Društvo u cjelini i mi sami dijelimo odgovornost za zdravlje pa je potrebno stalno ulagati u razvoj novih oblika zdravstvene zaštite i unapređenje vlastitog i zdravlja svoje obitelji i zajednice - kažu iz HSUIR-a.

 

In Portal

 

Povezane vijesti