Savez društava distrofičara Hrvatske i Društvo distrofičara Zagreb provode projekt ‘Hit je bit' mentalno fit’

Cilj projekta je unaprijediti mentalno zdravlje osoba s mišićnom distrofijom u Gradu Zagrebu djelovanjem na životne navike osoba s mišićnom distrofijom i rizične čimbenike mentalnog zdravlja

Depresija, ilustracij.

 

Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) u partnerstvu s Društvom distrofičara Zagreb (DDZ) provodi projekt ‘Hit je bit' mentalno fit’ koji je odobren u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite zdravlja iz Proračuna Grada Zagreba za 2023. Cilj projekta je unaprijediti mentalno zdravlje osoba s mišićnom distrofijom (MD) u Gradu Zagrebu djelovanjem na životne navike osoba s MD i rizične čimbenike mentalnog zdravlja.

U okviru projekta, SDDH će, s ciljem očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja osoba s MD, održati ciklus edukacija i radionica (online i uživo) s tematskim područjima značaja i uloge mentalnog zdravlja.

Prvo predavanje u ciklusu edukacija s temom ‘Abeceda mentalnog zdravlja’ održat će se online putem Zoom platforme u četvrtak, 28. rujna 2023. u 11:00 sati, a drugo online predavanje s temom ’Rizični i zaštitni čimbenici za mentalno zdravlje’ održat će se u petak, 6. listopada 2023. u 11:00 sati. Predavanja će održati Dragana Budimir, psihologinja SDDH. 

Poveznica za prijavu sudjelovanja na prvom online predavanju (28. rujna).

Također, prva edukacija i radionica uživo s temom ’Suočavanje sa stresom’ održat će se u srijedu, 4. listopada 2023. u prostorima SDDH u Jelkovcu (Ulica Ljudevita Posavskog 27D), u vremenu od 11:00 do 13:00 sati. Predavanje i vježbe održat će Dragana Budimir, psihologinja SDDH i Slobodan Marinković, fizioterapeut SDDH.

Poveznica za prijavu sudjelovanja na radionici uživo (4. listopada).

 

In Portal

 

Povezane vijesti