ASTRONOMI S BIJELIM ŠTAPOM Članovi Udruge slijepih Međimurske županije u posjetu zvjezdarnici

Opći cilj programa je potaknuti slijepe osobe na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga koje doprinose povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici

Zvjezdarnica u Čakovcu

 

Prošli je tjedan devet članova Udruge slijepih Međimurske županije posjetilo čakovečku zvjezdarnicu u Savskoj Vesi.

Za njih je Zoran Novak, predsjednik Astronomskog društva Vega Čakovec, održao prigodno predavanje o Sunčevom sustavu, nakon kojeg su postavljali brojna pitanja o raznim astronomskim temama. Vedro vrijeme omogućilo je članovima s ostatkom vida promatranje mjeseca i njegovih kratera kroz teleskop.

Udruga slijepih Međimurske županije zahvaljuje Astronomskom društvu Vega i njihovom predsjedniku na zanimljivom iskustvu i spoznajama o svemiru.

Aktivnost je održana kao dio programa 'Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji' koji sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustav, obitelji i socijalne politike, Međimurska županija i Grad Čakovec.

Opći cilj programa je potaknuti slijepe osobe na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga koje doprinose povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Partner na programu je Obiteljski centar – područna služba Međimurska, a suradnici Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec.

In Portal

 

Povezane vijesti