Dobra vijest: Fitness centar na otvorenom za osobe s invaliditetom

Korištenje mini fitness seta za osobe s invaliditetom povećava snagu i izdžljivost, razgibavaju se mišići i zglobovi te se povećava fleksibilnost, ravnoteža i koordinacija ljudskog tijela, a jačaju se srce i plućne funkcije

Na osječkom srednjoškolskom igralištu uz jedanaest postojećih kompleta sprava za fitness na otvorenom postavljena je i sprava koja je prilagođena potrebama osoba s invaliditetom. Mini fitnes set za osobe u invalidskim kolicima sastoji se od tri sprave te omogućava istovremeno korištenje za tri osobe. Elementi seta su tai chi, ručni bicikl i ručke za podizanje.
Svi elementi, izrađeni od lima, napravljeni su modernim postupkom rezanja vodom te ne sadrže oštre rubove. Sprava  vrijednosti 10.000 kuna s PDV-om donacija je tvrtke  Vojtek d.o.o. iz Belog Manastira.
Direktor Športskih objekata Stjepan Čuraj naglasio je kako će se nastaviti truditi poboljšavati kvalitetu i sadržaj svojih usluga, a navedena sprava doprinosi poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom čije su potrebe često zanemarivane. 
Ključevi vrata posebnog ulaza s južne strane Srednjike kroz koja zaintersirane osobe s invaliditetom mogu prići prostoru objekta na kojem je sprava postavljena uručeni su Željku Perkoviću, predsjedniku Saveza organizacija invalida Osječko – baranjske županije.
Korištenje mini fitness seta za osobe s invaliditetom povećava snagu i izdžljivost, razgibavaju se mišići i zglobovi te se povećava fleksibilnost,ravnoteža i koordinacija ljudskog tijela, a jačaju se srce i plućne funkcije. Sve osobe s invaliditetom koje imaju interes i želju vježbati na postavljenoj spravi moći će dobiti ključ od ulaza.

In-Portal