Prijatelji životinja: Kaznite sramotnog kolekcionara Nadana Vidoševića zbog prepariranih životinja

"To je sramotna kolekcija okrutnosti i barbarstva, koja definitivno zaslužuje osudu, iako zapravo govori o primitivnosti lova i bešćutnosti onih koji ubijaju životinje iz zabave", izjavio je predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman zatražio je danas da se bivšeg šefa HGK Nadana Vidoševića kazni i zbog prepariranih životinja koje su otkrivene u bunkeru njegove vile.
Trebalo bi ispitati od kuda Vidoševiću te mrtve životinje kako bi, osim same osude takvog pronalaska, Vidošević dobio i zakonske sankcije, rekao je Oman Hini komentirajući fotografije prepariranih životinja koje je danas objavio Jutarnji list.

"To je sramotna kolekcija okrutnosti i barbarstva, koja definitivno zaslužuje osudu, iako zapravo govori o primitivnosti lova i bešćutnosti onih koji ubijaju životinje iz zabave", izjavio je Oman.

Pronalazak bi trebao biti popraćen zakonskim sankcijama s obzirom da su među tim nevinim žrtvama i one koje su zaštićene zakonom, ističe predsjednik Prijatelja životinja.

U vili Nadana Vidoševića na zagrebačkom Gornjem Prekrižju pronađen je tajni bunker s umjetninama i lovačkim trofejima - prepariranim medvjedima, vukovima, jelenima, divokozama, muflonima.

Najegzotičniji trofeji koje je Vidošević pohranio u bunkeru su polarni medvjed, mošusno govedo i los.

Hina

Foto: Petar Glebov/PIXSELL