PARAPLIVANJE Emma Mečić deveta na 200 mješovito

Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić osvojila je deveto mjesto na 200 m mješovito u kategoriji SM9 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u portugalskom Funchalu na Madeiri

Emma Mečić, arhiva.

 

Mečić, koja živi i trenira u Švicarskoj, ali ima i hrvatsko državljanstvo, je bila četvrta u drugoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 2:50.12. Nažalost, to nije bilo dovoljno za finale, osma pozicija joj je izmakla za tek nešto više od sekunde.

- Ovo mi je prvo veliko natjecanje i sa 200 mješovito sam probila led. Imala sam tremu, međutim zadovoljna sam kako sam prošla. Konkurencija je velika, ali mi je bilo zadovoljstvo plivati s najboljim plivačima svijeta - kazala je.

Zlato je osvojila Mađarica Zsofia Konkoly s rezultatom 2:34.21, druga je bila Španjola Sarai Gascon s vremenom 2:34.87, dok je broncu osvojila još jedna Španjolka Anastasiya Dmytriv (2:38.59).

- Do sada sam najbolje plivače svijeta gledala na TV, nisam niti pomišljala kako bi se jednog dana mogla nadmetati s njima - dodala je Mečić koju još očekuju četiri nastupa - 50 i 100 slobodno, 400 slobodno i 100 leđno.

U Portugalu nastupa i Paula Novina koja će nastupiti na 50 i 100 slobodno, te 100 prsno.

 

Hina

 

Povezane vijesti