GRAD ĐURĐEVAC PRIJAVIO PROJEKT ZAŽELI Čak 31 gerontodomaćica brinut će se za 250 starijih sugrađana

Naši sugrađani često se javljaju kako bi provjerili status projekta te jedva čekaju da gerontodomaćice započnu sa svojim radom, što nam govori da su zadovoljni provedbom ovakvih projekata i pomoći koju im pružamo, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči

Gerontodomaćice, zajednička fotografija.

 

Grad Đurđevac je i ove godine na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda prijavio projekt pod nazivom Zaželi - program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

Preko projekta Grad Đurđevac će zaposliti čak 31 gerontodomaćicu koje će pomagati starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova, a kojima će žene zaposlene u projektu pružati takvu vrstu potpore s ciljem sprečavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete živote. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 mil. kuna.

- Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Već godinama surađujemo s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Đurđevac na ovakvim socijalnim projektima i tako poboljšavamo standard života ne samo u gradu, već i u našim prigradskim naseljima. Projekt osim što ima izuzetno velik značaj za naše korisnike, ima i dodatne koristi jer će biti otvoreno novo 31 radno mjesto za žene - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac do sad je proveo tri ovakva projekta u suradnji s partnerima u kojima su bile zaposlene gerontodomaćice, a svake godine se povećava broj korisnika.

- Na ovaj način utječemo i preveniramo da veliki broj naših starijih sugrađana prerano odlazi u staračke domove. Naši sugrađani često se javljaju kako bi provjerili status projekta te jedva čekaju da gerontodomaćice započnu sa svojim radom, što nam govori da su zadovoljni provedbom ovakvih projekata i pomoći koju im pružamo - istaknuo je Janči.

 

Izvor: Grad Đurđevac

 

Povezane vijesti