URED PRAVOBRANITELJICE ZA OSOBE S INVALIDITETOM Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Putem izlaganja predstavnika pravobraniteljskih ureda studentima će se pružiti dodatna znanja i informacije o kodifikaciji međunarodnopravne zaštite prava čovjeka i njihovoj implementaciji u pravni poredak Republike Hrvatske, kao i o ulozi i nadležnostima pravobraniteljskih ureda prema područjima rada, apostrofirajući važnost obrazovanja o ljudskih pravima kao važnom dijelu pravne kulture i pravne pismenosti

Anka Slonjšak

 

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obilježava 10. prosinca Međunarodni dan ljudskih prava, u suradnji s pravnim fakultetima u Osijeku, Splitu i Rijeci te ostalim nacionalnim pravobraniteljskim uredima: Uredom pučkog pravobranitelja, Uredom pravobranitelja za djecu i Uredom pravobranitelja za ravnopravnost spolova, odnosno njihovim područnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava institucije nacionalnih pravobraniteljskih ureda održati će pri Pravnom fakultetu u Osijeku, Splitu i Rijeci panel raspravu na temu 'Ljudska prava u Republici Hrvatskoj - pogled kroz perspektivu pravobraniteljskih ureda'. Panel rasprava u Osijeku održati će se na Pravnom fakultetu Osijek, dana 10. prosinca 2021. godine od 10,00 do 11,30 sati.

Putem izlaganja predstavnika pravobraniteljskih ureda studentima će se pružiti dodatna znanja i informacije o kodifikaciji međunarodnopravne zaštite prava čovjeka i njihovoj implementaciji u pravni poredak Republike Hrvatske, kao i o ulozi i nadležnostima pravobraniteljskih ureda prema područjima rada, apostrofirajući važnost obrazovanja o ljudskih pravima kao važnom dijelu pravne kulture i pravne pismenosti.

Na Dan ljudskih prava, 10. prosinca, obilježavamo postignuća učinjena u domeni ljudskih prava i njihove zaštite, i ponovno potvrđujemo vrijednosti načela i standarda ljudskih prava, ali i podsjećamo na daljnju obvezu izgradnje svijeta u kojemu je život jednakosti u dostojanstvu i pravima stvarnost za sve.

 

Izvor: Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

 

Povezane vijesti