Marš milijuna maski: Danas prosvjedi Anonymousa diljem svijeta

Prosvjedi zbog nezaposlenosti i siromaštva, GMO-a, špijuniranja na internetu i ugrožavanju svekolikih ljudskih prava održat će se i u Hrvatskoj. Okupljanje počinje u 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te ispred Radio Rijeke u Rijeci

Hakeri iz skupine Anonymous danas organiziraju prosvjede u više stotina gradova, od Sydneya do Seattlea, pod nazivom Marš milijuna maski, javlja RT. Prosvjedi se odvijaju na Dan Guya Fawkesa, koji je 5. studenog 1605. bio jedan od sudionika neuspješnog pokušaja dizanja zgrade britanskog parlamenta u zrak. Po njemu su ime dobile i prepoznatljive maske koje sudionici prosvjeda nose.

Prosvjedi bi se trebali održati u više od 400 gradova, a najiščekivaniji su oni u glavnim gradovima kao što su Washington i London. Prosvjedi će se održati i u Hrvatskoj. Okupljanje počinje u 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te ispred Radio Rijeke u Rijeci. Kako poručuju iz hrvatske podružnice Anonymousa, razloga za prosvjed ima mnogo.

"Mimohod Milijuna Maski (MMM) se 5. studenog (05.11.2013) održava divljem svijeta sa svrhom izražavanja nezadovoljstva i prosvjeda iz niza razloga kao npr. protiv svjetskih vlada, protiv fašizma 21. stoljeća kao što je neoliberalni kapitalizam, banksteri, ratovi i imperijalizam, protiv rastuće nezaposlenosti & siromaštva, smanjivanja ljudskih & radničkih prava uz istovremen rast policijskih država diljem svijeta, protiv GMO-a, protiv špijuniranja ljudi na internetu i kršenja privatnosti", poručuju iz Anonymousa Croatia.

VLM

Foto: PIXSELL