UDRUGA LA VERNA Edukacija volontera u palijativnoj skrbi u pandemijskim uvjetima

Udruga pruža podršku teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima te njihovim obiteljima na području grada Zagreba. Usluge su potpuno besplatne i dostupne svima kako bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja u ozračju ljubavi i pažnje

Palijativna skrb

 

Udruga La Verna organizira u ponedjeljak, 8. studenog 2021., u 17 sati, početak edukacije volontera u palijativnoj skrbi, koja će se odvijati u vremenu od 17 do 19 sati svaki ponedjeljak, zaključno s 13. prosincem ove godine.

Pojašnjeno je da je program edukacije izrađen u skladu s preporukama Europskog društva za palijativnu skrb (EAPC): - Osnovne kompetencije u palijativnoj skrbi: 'Bijela knjiga o edukaciji u palijativnoj skrbi - 1. i 2. dio' te standardima za volontere u palijativnoj skrbi u Kanadi i Australiji.

Koncept edukacije prati i smjernice Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske navedene u Strateškom planu razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj. Većina predavača bit će kliničari s iskustvom rada s umirućima i njihovim obiteljima kao i sveučilišni predavači.

Napomenuto je da edukaciju mogu pohađati svi koji su zainteresirani za teme palijativne skrbi, kako laici tako i stručnjaci, a bit će prijavljena i stručnim komorama radi dodjele bodova polaznicima.

Najavljeno je da, s obzirom na epidemiološku situaciju i svjesnost važnosti zaštite sebe i drugih, edukacija će se provoditi online putem Zoom aplikacije.

Prijava se može izvršiti putem ovog obrasca.

Za sve dodatne upite možete se javiti na email adresu: palijativa.laverna.edukacija@gmail.com.

Udruga La Verna ima sjedište u Zagrebu, Kvaternikov trg 9. Koordinatorica volontera je Olivera Kapetanović, socijalna radnica. Udruga pruža podršku teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima te njihovim obiteljima na području grada Zagreba. Usluge su potpuno besplatne i dostupne svima kako bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja u ozračju ljubavi i pažnje.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti