DOBRA VIJEST Slavni dizajner Steve Madden ponovno stvara obuću za djecu i tinejdžere s teškoćama u razvoju

Danielle McCoy, jedna od direktorica u rečenoj kompaniji, napominje kako je razvoj tzv. adaptivne obuće krenuo još u 2019. godini, te da ne namjeravaju odustati

Steve Madden, obuća

 

Za one neupućene, tek napomena da je Steve Madden jedan od najglasovitijih svjetskih dizajnera, ujedno i tvorac istoimene tvrtke koja je osvojila 'srce i dušu' svekolike svjetske javnosti.

Veliki izbor tenisica, počevši od čizama do tenisica, dio je ove jesenske sezone Stevea Maddena za djecu s teškoćama u razvoju, ali i tinejdžere, nova je politika njegove tvrtke.

Steve Madden tako postaje član proizvođača obuće - poput Stride Rite, Ugg i Nike - te se grana u prilagodljivo područje za djecu i tinejdžere s invaliditetom.

Za jesenski asortiman, korporacija je spomenula da je šest njezinih proizvoda dorađeno s opcijama kao što su ekstra dugačak čičak, patentni zatvarači s jezičcima, elastične vezice, odvojivi ulošci i potplati s namjerom da se prilagodi prilično velikom broju djece i tinejdžera s teškoćama u razvoju.

Danielle McCoy, jedna od direktorica u rečenoj kompaniji, napominje kako je razvoj tzv. adaptivne obuće krenuo još u 2019. godini, te da ne namjeravaju odustati.

- Ekipa Steve Madden Children prisustvovala je godišnjoj prezentaciji u stilu Runway of Goals i iz prve ruke čula od mladih s invaliditetom o tome kako žele obući identične tenisice i odjeću kao i njihovi prijatelji bez invaliditeta, ali ne mogu naći adekvatne - rekla je McCoy.

Pokazalo se da Steve Madden ima mogućnost ne samo popuniti značajnu rupu na tržištu, već i dodatno stvoriti svijet u kojem osobe s invaliditetom imaju mogućnost identificirati se stilom obuvanja.

McCoy je spomenula da je Steve Madden surađivao sa Zapposom - koji uključuje kolekciju prilagodljivih tenisica i odjeće - kako bi proveo testiranje s ciljem određivanja metoda prilagođavanja postojećih vrsta obuće.

Prilagodljiva linija Steve Madden Children dostupna je putem web stranice tvrtke uz Zappos, Amazon, Dillard's, Nordstrom i nekoliko manjih trgovina.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti