PROPAO PROJEKT Televizijska serija u kojoj glumi osoba s autizmom otkazana nakon dvije sezone

Kayla Cromer je od preuzimanja uloge u seriji počela s borbom s predrasudama prema osobama s invaliditetom, pogotovo spram onih iz spektra autizma

Kayla Cromer

 

Neke stvari uistinu nisu funkcionirale s televizijskom komedijom 'Everybody’s Gonna Be Okay'. Loša gledanost i prilično skromna produkcija doveli su do odluke da se serija ukida, kako je već objavila kablovska televizija Freeform. Serija je otkazana nakon dvije sezone.

U ovoj je priči, barem za nas, bitna činjenica da je glumica Kayla Cromer ostavila sjajan dojam, bila uvjerljiva i nimalo teatralna, a opet, ona je osoba s autizmom.

Polusatna komedija bila je posve novi televizijski proizvod upravo zbog nje, Kayle Cromer, glumice koja je kroz svoj lik u seriji dokazala da se s autizmom može normalno živjeti.

Autor serije Josh Thomas, kojemu je također dijagnosticiran autizam, ovih je dana na Twitteru objavio koliko mu je serija značila kao svojevrsna terapija.

- Ova je serija za mene bila nešto poput posebne ekspertize. Stekao sam naime iskustvo i znanje da proučim svijet u kojem živim i dok sam projekt stvarao saznam neke nove stvari o sebi - napisao je Thomas.

Kayla Cromer je od preuzimanja uloge u seriji počela s borbom s predrasudama prema osobama s invaliditetom, pogotovo spram onih iz spektra autizma.

U svojim je javnim nastupima isticala kako su osobe s invaliditetom u televizijskim projektima često prikazivane u krivom kontekstu. Invaliditet je tek dijagnoza, ništa više, život kao takav nešto je posve dugo.

Serija je i dalje dostupna na Hulu.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti