HRVATSKI SABOR Komemoracija u povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

Kako je objavljeno na internet stranici Grada Zagreba, komemorativnom skupu prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet, koji je pozdravljajući prisutne goste, istaknuo kako su se okupili na komemoraciji da bi izrazili poštovanje srebreničkim žrtvama

Prizor s komemoracije.

 

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici 11. srpnja, u Hrvatskom saboru u Zagrebu je 2. srpnja održana komemoracija.

Naime, 11. srpnja je Europski parlament službeno proglasio genocid na srebreničkim žrtvama u Srebrenici u Bosni i Hercegovini, a što je 2009. potvrdio i Hrvatski sabor.

Kako je objavljeno na internet stranici Grada Zagreba, komemorativnom skupu prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet, koji je pozdravljajući prisutne goste, istaknuo kako su se okupili na komemoraciji da bi izrazili poštovanje srebreničkim žrtvama, ali i da bi izrazili solidarnost s preživjelima, odnosno s obiteljima žrtava. Naglasio je i kako je sjećanje na genocid prigoda da se pošalje poruka budućim generacijama da žrtve genocida u Srebrenici neće nikada biti zaboravljene, ali i da ne treba gubiti nadu da je bolji svijet moguć, da je moguć život u miru i solidarnosti između ljudi i naroda. Na kraju svog govora pozvao je sve okupljene da cvijet 'Sjećanje' kojeg nose na reverima podsjeća na odgovornost koju imamo u izgradnji boljeg svijeta, a zelena boja u cvijetu da bude simbol nade u bolju budućnost.

 

Izvor: Grad Zagreb

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti