Skandalozno: Čak dvije trećine djece s autizmom uzima opasne psihotropne lijekove

Ako već ne možemo izliječiti djecu s različitim poremećajima u razvoju, onda ih barem drogirajmo. Tako će praviti manje štete! Da nije strašno, bilo bi užasavajuće!

Unatoč ograničenim ili nikakvim dokazima koji bi potvrdili opravdanost te sablažnjive prakse, kažu znanstvenici, gotovo dvije trećine djece s autizmom prisiljena su na uzimanje barem jednog  psihotropnog lijeka. Takvi lijekovi, naime, mogu samo 'izazvati više štete',  a korist je gotovo nikakva, osim što se djecu s autizmom lakše drži pod kontrolom.

Psihotropni otrovi

Analiza  medicinskih postupaka i primjene farmacije kod djece s autizmom, koju su proveli američki istraživači, pokazala je da čak 64 posto mališana različitog spektra autizma pije barem jedan psihotropni lijek koji su im prepisali nesavjesni liječnici.
Ali ima još nešto još strašnije: studija objavljena u časopisu Pediatrics  utvrdila je da je čak 35 posto djece s poremećajem u razvoju bilo podvrgnuto tretmanu s dvije ili više vrsta opasnih lijekova istovremeno, dok je za 15 posto djece utvrđeno da su bila “liječena“ s najmanje tri “psihotropna otrova“.

Standard medicinske skrbi

Starija djeca, a pogotovu ona kojoj su dijagnosticirani poremećaji poput napadaja panike, pomanjkanja pažnje, tjeskobe, depresije ili bipolarni poremećaj, gotovo će sigurno biti prisiljena  na uzimanje psihoaktivnih lijekova, pokazala je studija. Dakle, ako već ne možemo izliječiti djecu sa različitim poremećajima u razvoju, onda ih barem drogirajmo. Tako će praviti manje štete! Da nije strašno, bilo bi užasavajuće!
"Usprkos činjenici da ne postoje dokazi o učinkovitosti psihotropnih lijekova u liječenju djece s autizmom i drugim poremećajima, ovi se lijekovi svejedno sve češće prepisuju kao terapija, pojedinačno i u kombinaciji ", napisao je tim istraživača sa Sveučilišta Drexel.
Rekli su da su rezultati ukazuju na hitnu potrebu da se uspostavi "standard medicinske skrbi" koji jasno definiraju kriterije za uporabu psihotropnih lijekova za djecu s autizmom.

In-Portal