MOGUĆE SURADNJE Predstavnici Udruge Bolje sutra posjetili Socijalnu zadrugu Pružimo ruke

Predstavnici udruge i zadruge ovom su prilikom dogovarali moguće suradnje na sajmovima, u projektima, budućim i sadašnjim, s naglaskom na sudjelovanje u projektu 'Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja'

Marija Mraz i Đurđa Adlešić.

 

Utorak 27. travnja, bio je rezerviran za posjet predstavnika Udruge osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' iz Koprivnice Socijalnoj zadruzi Pružimo ruke.

Predsjednica udruge Bolje sutra, Marija Mraz, razgovarala je s upraviteljicom zadruge Đurđom Adlešič o zajedničkim budućim planovima, te je predstavila rad udruge. 'Bolje sutra' koprivnička je udruga koja djeluje već 18 godina u području poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom. Bave se i društvenim poduzetništvom, a upravo je u tijeku provedba EU projekta 'Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme'.

Predstavnici udruge i zadruge ovom su prilikom dogovarali moguće suradnje na sajmovima, u projektima, budućim i sadašnjim, s naglaskom na sudjelovanje u projektu 'Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja'.

Podsjetimo, Socijalna zadruga 'Pružimo ruke' jedina je registrirana socijalna zadruga na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Svrha joj je stvarati uvjete i omogućiti veću razinu socijalizacije žena; žrtava obiteljskog nasilja, nezaposlenih žena, osoba s invaliditetom te socijalno marginaliziranih osoba, radi bolje uključenosti u društvenu zajednicu i stvaranjem uvjeta za samostalno pribavljanje sredstava za materijalnu egzistenciju.

 

Izvor: Socijalna zadruga Pružimo ruke

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti