Niko Kovač: Učinit ću sve da opravdam ukazano povjerenje

"Iskreno mi je žao što je došlo do ovakve situacije. Zahvaljujem se Igoru Štimcu na vrlo kvalitetnoj suradnji dok sam bio na čelu mlade selekcije", kaže novi izbornik nogometne reprezentacije

Obećavam da ću sa svojim stožerom uložiti maksimalan trud u rad A reprezentacije, kao što je i dosad bilo s mladom selekcijom. Krećemo odmah na posao, kazao je novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač na web-stranici Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS).
Nakon što je Igor Štimac ponudio ostavku, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je danas prihvatio, za vršitelja dužnosti izbornika hrvatske reprezentacije izabran je dosadašnji izbornik U-21 reprezetacije Niko Kovač.

On se na službenim stranicama HNS-a zahvalio se na povjerenju Izvršnom odboru HNS-a i najavio kako odmah kreće s poslom.

"Zahvaljujem se na ovom imenovanju predsjedniku Davoru Šukeru i svim članovima Izvršnog odbora. Svi koji me poznaju znaju da ću učiniti sve da opravdam to povjerenje", kazao je Kovač, negdašnji kapetan hrvatske reprezentacije, za koju je nastupio u 83 utakmice i postigao 14 pogodaka. Niko Kovač je na sjajan način krenuo i kao izbornik mlade reprezentacije, s kojom je skupio maksimalne četiri pobjede bez primljenoga gola u kvalifikacijama za EP. Novi izbornik zahvalio se na suradnji dosadašnjem selektoru Igoru Štimcu koji mu je izlazio u susret davanjem igrača u mladu reprezentaciju.

"Iskreno mi je žao što je došlo do ovakve situacije. Zahvaljujem se Igoru Štimcu na vrlo kvalitetnoj suradnji dok sam bio na čelu mlade selekcije", zaključio je Kovač koji će se u četvrtak, 17. listopada, i službeno predstaviti medijima.

Hina

Foto: PIXSELL