UDRUGA MASLAČAK Nastavlja se akcija sakupljanja plastičnih čepova za boljitak osoba s invaliditetom

Ovo je treća takva akcija koja je i ovaj put ekološka i edukativna s humanom notom. Sredstva od sakupljenih čepova biti će namijenjena za mnogobrojne aktivnosti u Maslačku, poručuju iz udruge

Udruga Maslačak

 

Udruga Maslačak iz Križevaca u suradnji s gradskim Komunalnim poduzećem nastavlja akciju sakupljanja plastičnih čepova.

 - Hvala svima koji su se do sada uključili u akciju, ali i onima koji će to tek učiniti. Ovo je treća takva akcija koja je i ovaj put ekološka i edukativna s humanom notom. Sredstva od sakupljenih čepova biti će namijenjena za mnogobrojne aktivnosti u Maslačku - poručuju iz udruge.

 Sakupljaju se plastični čepovi od raznih napitaka (sokovi, mlijeko, voda…), šampona, dezodoransa, omekšivača, tekućeg deterdženta i svi ostali plastični čepovi. Čepovi se mogu dostaviti svaki radni dan u Gundulićevu 67 od 9 do 13 sati te svaki radni dan od 7 do 15 sati na reciklažno dvorište u Cubincu sa napomenom da su čepovi za Udrugu 'Maslačak'. Nakon sakupljanja, plastični čepovi će se otpremiti u Osijek na recikliranje čime svi zajedno pridonosimo očuvanju okoliša.

 Akcija traje do 31. prosinca 2020. godine. U prve dvije akcije odaziv građana je bio jako dobar te je sakupljeno skoro 3 tone čepova. Uključile su se škole, dječji vrtići, učenički domovi, tvrtke, ugostiteljski objekti i brojni građani ne samo iz grada Križevaca nego i puno šire. Iz udruge pozivaju ljude dobre volje da se i ovoga  puta uključe u akciju da zajedno čuvamo prirodu i učimo pomagati.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti