WESTGATE SHOPPING CITY Najava humanitarno-modnog projekta City Modus 2020

Jedan od supokrovitelja i partnera bit će i URIHO Zagreb - Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji će imati svoj samostalni izlazak na kojemu će prikazati sve svoje modele koje ima u asortimanu, a nosit će ih URIHO-ve zaposlenice

 

U Westgate shopping cityju u ponedjeljak, 14. rujna 2020., s početkom u 18 sati, održat će se četvrta po redu modno-humanitarna revija 'City Modus 2020.', a donirat će se prijeko potrebna dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske i rukavice, kao i zaštitne kute za Dječju bolnicu u Klaićevoj i Kliniku za porode u Petrovoj.

- Kako je cijela ova godina u znaku epidemije COVID-19, tako ćemo se i mi držati strogih epidemioloških mjera, gdje ćemo ograničiti broj sudionika revije, kao i gostiju, a svi ostali koji neće moći fizički sudjelovati na reviji istu će moći pratiti online. Na reviji će sudjelovati najviše šest do sedam hrvatskih dizajnera, prošlih godina njih je bilo i 20, a samu reviju nositi će osobe iz javnog i političkog života Hrvatske - najavila je Iva Loparić Kontek, direktorica tvrtke Eventum spectaculum.

Loparić Kontek i direktorica City Modusa Hana Tabaković krenule su s ovim projektom prije četiri godine te tada nisu ni sanjale 'da će se on pretvoriti u jednu lijepu priču koja će biti za dobrobit nažalost mnogobrojnih oboljelih'.

- Iza nas su sada već tri vrlo uspješno odrađena projekta City modus, gdje smo na prvom održanom opremili prostor Udruge PINK Life - Pogled iz Novog kuta novim tada najvećim na tržištu LCD televizorom za potrebe Udruge, ali i svim članicama Udruge omogućili besplatne markere u partnerskoj poliklinici za cijelu godinu te im donirali financijska sredstva za održavanje njihovih radionica. Cilj ovog našeg humanitarno-modnog projekta je da na njemu promoviramo važnost  pomaganja našem zdravstvu jer je to zapravo ulaganje u vlastito zdravstvo, jer nažalost svi smo mi potencijalni pacijenti.

- Na našem drugom City Modusu smo promovirali važnost kupnje aparata za limfnu drenažu. Naime, nakon operacije može doći do limfedema kao posljedice liječenja karcinoma dojke. Uređaj je stoga iznimno koristan jer ubrzava rad limfe i fluktuaciju pacijenata te im omogućuje da se što prije mogu vratiti u svakodnevni život. Pa smo tako na City Modus 2018., uz pomoć našeg partnera Pevexa, kupili  jedan takav aparat i darovali ga KBC Osijek - Ispostava Bizovačke toplice.

- Na prošlogodišnjem City Modusu 2019., koji je održan u studenom u hotelu Sheraton u Zagrebu, opremili smo odjel Petrove bolnice, predstojnika odjela prof. dr. Hrvoja Vrčića. Na odjelu Humane reprodukcije nažalost leže mnogobrojne buduće majke da bi na svijet donijele novi život i zdravu bebicu, neke nažalost tamo preleže i cijelu trudnoću. Da bi im olakšale te dane u bolnici sve sobe na odjelu smo opremile novim televizorima. Na posljednjem City modusu imali smo više od 300 uzvanika te 20 dizajnera i 60 osoba iz javnog i političkog života Zagreba i Hrvatske koji su nosili reviju te nam je to bio veliki vjetar u leđa da ove godine budemo još bolji, uspješniji i jači - pojasnila je Loparić Kontek.

Kako je najavljeno, ovaj četvrti City Modus 2020. bit će posebniji od bilo kojega do sad s obzirom na epidemiju COVID-19, tako da će se strogo držati epidemioloških mjera i ograničiti će se broj posjetitelja.

Ovom City Modusu priključile su se i Humane zvijezde Hrvatske.

Glavni pokrovitelji od gradova i županija, koji su do sada potvrdili sudjelovanje, su Grad Zagreb i Gradski ured za zdravstvo, Đurđevac, Petrinja, Koprivnica, Sv. Nedjelja, Zaprešić, Samobor, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija.

Proteklih godina, kao i ove, partneri projekta bili su ujedno i prijatelji projekta - Grad Zagreb, Grad Ilok, Grad Supetar, Grad Petrinja, Grad Zaprešić, Grad Koprivnica, Grad Đurđevac, Varaždinska županija,  Međimurska županija te Ličko-senjska županija.

Jedan od supokrovitelja i partnera bit će i URIHO Zagreb - Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji će imati svoj samostalni izlazak na kojemu će prikazati sve svoje modele koje ima u asortimanu, a nosit će ih URIHO-ve zaposlenice. Donacijom u zaštitnim kutama za medicinske sestre Klinike za porode u Petrovoj pomoći će pri realizaciji ovog humanitarno-modnog projekta.

Reviju će medijski kao i prošle godine pratiti HTV i Dobro jutro Hrvatska, Z1 televizija te brojni mediji i portali, među kojima i IN Portal.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti