PRVI DAN ŠKOLE Maske iz Ustanove URIHO dočekale zagrebačke učenike i zaposlenike

URIHO-ve pamučne perive maske za lice izrađene su od najkvalitetnijih materijala te su usklađene s EU normama. Lagane su, omogućavaju normalno disanje te se jednostavno postavljaju na lice preko nosa, usta i brade

 

Na prvi dan nove školske godine, koji se zaista razlikuje od svih prethodnih ikada do sada, s obzirom na pandemiju koronavirusa i zaštitne mjere, u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba te dječjim vrtićima zaposlenike i učenike na školskim klupama, osim udžbenika, dočekale IMG_0531.JPG IMG_0524.JPG IMG_0505.JPG IMG_0476 su pamučne perive zaštitne maske, koje su izradili vrijedni radnici iz Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO.

Naime, iste su danima šivane i pakirane na Kajzerici, a u rekordno kratkom roku ova gradska ustanova uspjela je pripremiti i isporučiti ovaj puta oko 200.000 zaštitnih maski.

Potrebe su bile velike, s obzirom na narudžbu zaštitne opreme koja je za 60 dječjih vrtića u 16 Gradskih četvrti Zagreba, uključujući Sesvete, iznosila 600 vizira i 1.000 zaštitnih pregača. Potom, za 117 osnovnih škola u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, uključujući dva centra za odgoj i jedan centar za autizam te jednu polikliniku, gdje je ukupno više od 8.500 zaposlenika, više od 2.900 učenika od prvog do četvrtog razreda u prijevozu i više od 31.400 učenika od petog do osmog razreda, bilo je potrebno pripremiti više od 85.750 zaštitnih maski s time da svaki djelatnik i svaki učenik dobiva po dvije, zatim 300 vizira i 1.000 pregača.

Na razini srednjih škola, za 20 gimnazija u Gradu Zagrebu, gdje radi više od 1.350 zaposlenika i ima oko 11.770 učenika, bilo je potrebno pripremiti 26.260 zaštitnih maski, 54 vizira i 129 zaštitnih pregača, za 46 strukovnih i umjetničkih škola, gdje radi više od 3.300 zaposlenika i gdje postoji više od 24.890 učenika, pripremljeno je više od 56.400 maski, 116 vizira i 300 zaštitnih pregača, za 14 učeničkih domova osigurano je 610 zaštitnih maski, 30 vizira i 71 zaštitna pregača, dok je za pet privatnih srednjih škola s 85 djelanika i više od 870 učenika osigurano više od 1.900 maski. Sveukupno za srednje škole isporučeno je više od 85.200 maski, 200 vizira i 500 pregača.

Protekla subota, 5. rujna, bila je posebno radna, budući da su svi djelatnici pripomogli u pakiranju u URIHO-voj Proizvodnoj jedinici Konfekcije na Kajzerici, pogonu u kojem je zaposleno oko 110 djelatnika, kako bi sve bilo na vrijeme isporučeno. Inače, u tom najvećem pogonu šiva se radno-zaštitna odjeća za medicinsko, turističko i ugostiteljsko osoblje, radne odore za vojsku i policiju, posteljno rublje, stolnjaci, nadstolnjaci, ubrusi, ručnici, sve vrste zastava, usluge vezenja i šivanja, modna konfekcija, kitničarstvo, pletenje odjevnih predmeta, a jedan dio se odnosi i na službenu odjeću. Na Kajzerici smjestio se također i Odjel Ivančica, gdje osobe s invaliditetom rade na poslovima slaganja robe, prepakiranja, odvajanja i slično, kao i pogoni Obuće, Ortopedije i Obrade metala.

Od početka pandemije URIHO prati činjenica da je potražnja za maskama veća negoli ih uopće može isporučiti, što dovoljno govori o kvaliteti rada, koju je ove godine prepoznao Grad Zagreb te je Ustanovi dodijelio Medalju Grada Zagreba za izuzetan uspjeh i rezultate u radu te izniman doprinos u sprečavanju i suzbijanju širenja epidemije uzrokovane virusom COVID-19.

Goran Folnegović, pomoćnik ravnatelja URIHO-a, potvrdio je pravovremenu isporuku u osnovne škole još proteklog petka, zatim u srednje škole i gimnazije u subotu, dok će danas tijekom dana po dogovoru biti isporučena pošiljka zaštitne opreme dječjim vrtićima.

Rukovoditelj Službe komercijale Dubravko Ivanković, koji je direktno sudjelovao u distribuciji, potvrdio nam je da su uspjeli sve isporučiti u najboljem redu, čemu je pripomoglo i sunčano vrijeme. Isporuka je organizirana u suradnji URIHO-a i Grada Zagreba, strogo se vodilo računa o epidemiološkim mjerama pa se kod svih obavezno mjerila temperatura. Prošlo je sve bez ikakvih problema, s obzirom da je povećan i broj radnika koji su sudjelovali u pakiranju. Uspjeli su s dostavom zaštitne opreme na čak 270 adresa u tako kratkom roku, na što mogu biti zaista ponosni, a što su im potvrdili i sami nadležni djelatnici iz Grada Zagreba.

Kako saznajemo, maske su preporučene, sukladno uputama, za sve učenike od petog razreda pa do kraja srednje škole.

Napomenimo da su URIHO-ve pamučne perive maske za lice izrađene od najkvalitetnijih materijala te su usklađene s EU normama. Proizvedene su i projektirane tako da u upotrebi štite lice korisnika, sprečavaju djelomično udisanje čestica iz zraka te u konačnici štite korisnika od širenja vlastitih ili udisanja tuđih kapljica prilikom kihanja i kašljanja. Maske su lagane, omogućavaju normalno disanje te se jednostavno postavljaju na lice preko nosa, usta i brade.

Do sada je URIHO maskama opskrbio brojne zdravstvene ustanove, gradske ljekarne, Čistoću, Holding, ZET, privatne i javne ustanove.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti