PULA Na plaži Valkane postavljena suvremena dizalica za osobe s invaliditetom

Iz Društva osoba s tjelesnim invaliditetom poručuju kako se nadaju da će  se prema dizalici građani odnositi u maniri dobrog gospodara te da će svim osobama s invaliditetom dizalica služiti još dugi niz godina


Kako bi  se osobama s invaliditetom i osobe slabije pokretljivosti omogućilo da kao i ostali kupači uživaju u svom boravku na moru te u što većoj mjeri uživaju u morskim radostima, na plažu Valkane ugrađena je dizalica koja je već nekoliko dana u funkciji, objavljeno je na portalu gradonacelnik.hr

Iz Društva osoba s tjelesnim invaliditetom poručuju kako se nadaju da će  se prema dizalici građani odnositi u maniri dobrog gospodara te da će svim osobama s invaliditetom dizalica služiti još dugi niz godina.

Inače, sjeverna strana kupališta Valkane uređena je i prilagođena za osobe smanjene pokretljivosti; put do same plaže iznimno je pristupačan te se može doći automobilom za koje je osiguran poseban parking namijenjen osobama s invaliditetom, a okolišom je omogućeno kretanje u kolicima. Sanitarni čvor, tuševi i kabine za presvlačenje dovoljno su prostrani i zadovoljavaju suvremene standarde.

Dodatni plus je heterogenost kupača pa se osobe s invaliditetom ne osjećaju izolirano. Kupalište je također opremljeno brojnim klupama i stolovima kako bi boravak na plaži svim posjetiteljima bio što ugodniji.

Izvor: gradonacelnik.hr

 

Povezane vijesti