GRAD ZAGREB Krajnji je rok za prijavu šteta od poplava

Ne zaboravimo i na posljedice koje su zaostale još od razornog potresa kada se narušila statika na brojnim objektima, a od tada voda traži protoke kroz zidove i neumitno oštećuje sve pred sobom

 

Gradski ured za mjesnu samoupravu Grada Zagreba 28. srpnja 2020. uputio je žurni dopis svim Vijećima gradskih četvrti da hitno do 30. srpnja, do 12 sati, dostave Popis kuća i stanova oštećenih u poplavi tijekom petka, 24. srpnja 2020., o čemu je javnost obavijestio Tomislav Stojak, gradski zastupnik, na svojem Facebook profilu.

Iako je gradonačelnik Zagreba ovih dana za Index komentirao kako šteta od poplava nije velika te da je riječ uglavnom o ispumpavanju i da su za poplave krivi sami građani koji su podrumske i suterenske prostorije pretvarali u stanove, čini se da ipak nije tako.

Stanovnici Grada Zagreba imali su probleme s vodom i poplavama i u četvrtak, 23. srpnja te u nedjelju, 26. srpnja, također zbog obilnih pljuskova, pri čemu su pretrpjeli materijalnu štetu na svojoj imovini. Ne zaboravimo i na posljedice koje su zaostale još od razornog potresa 22. ožujka 2020., kada se narušila statika na brojnim objektima, a od tada voda zbog srušenih dimnjaka i oštećenih krovišta traži protoke kroz zidove i neumitno oštećuje sve pred sobom.

Popis oštećenih objekata trebao bi sadržavati sljedeće podatke:

- ime/prezime oštećenika;

- lokaciju/adresu objekta;

- kontakt podatke oštećenika.

Preporuka je da oštećenici pošalju i opis štete, kao i fotodokumentaciju, i to Vijećima gradskih četvrti gdje žive.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti