PROJEKT ZA BOLJE SUTRA U udruzi osoba s invaliditetom Mali princ Đurđevac održano čak sedam kreativnih radionica

Planirana je provedba 32 radionice koje pozitivno utječu na psihu te će uz razvoj novih vještina djelovati na stres i poboljšanje motoričkih sposobnosti

 

Kroz razdoblje od 8. do 23. srpnja u okviru projekta 'Za bolje sutra' provedeno je sedam kreativnih radionica u organizaciji udruge Mali princ iz Đurđevca.

Sudionice projekta na radionicama odradile su temu 'Suncokret' u tehnici akrila na platnu te se upoznale s glinom i oblikovanjem gline na temu 'Riba ribi grize rep', a motivacija sudionicama bile su egzotične ribice.

Na trećoj radionici tema je bila 'Moja mandala' gdje su sudionice naučile tehniku slikanja mandala akrilnim bojama na crnom platnu. Izrada mandala je odličan način da se fokusirate te su se sudionice radionice uvjerile da zaista donosi olakšanje i opušta. Također su savladale i tehniku oslikavanje platnenih vrećica bojama za tekstil na temu 'Mali princ'.

Na petoj radionici bavile su se modnim dizajnom koji su kombinirale s  tehnikom akrila na platnu. Na šestoj radionici bojale su bojama za keramiku keramičke ribice koje su prethodno izradile na radionici oblikovanja gline. Motivacija sudionicama bile su egzotične ribice u raznim efektnim bojama. Na zadnjoj radionici pod nazivom 'I ja sam Picasso', tema su bila djela Pabla Picassa inspirirana njegovom muzom Dorom Maar. Sudionice su tehnikom akrila prenijele svoj doživljaj umjetnikovih djela na platno.

Ovih sedam slikarskih i likovnih radionica odrađeno je pod vodstvom likovne kulture Vedrane Filipović Marinić, vlasnicom obrta za umjetnost i dizajn MY ART iz Pitomače.

Sudionice projekta po završetku radionica dobile su potvrde o sudjelovanju. Projekt 'Za bolje sutra' u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Planirana je provedba 32 radionice koje pozitivno utječu na psihu te će uz razvoj novih vještina djelovati na stres i poboljšanje motoričkih sposobnosti. Svi radovi nastali na ovim radionicama biti će izloženi na izložbi.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti