FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL Europska premijera ‘Relikta’ u Zagrebu

Fantastic Zagreb Film Festival traje do 19. srpnja, cjelovit program objavljen je na službenoj web stranici festivala, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti mogu se pronaći na festivalskoj Facebook stranici

 

Fantastic Zagreb Film Festival započeo je novi tjedan projekcijom kultnog SF trilera ‘Totalni opoziv’ koji ove godine slavi 30. godišnjicu, a nastavlja jednim od najhvaljenijih horora ove godine ‘Relikt’ koji nakon Sundancea svoju europsku premijeru ima upravo u Zagrebu.

Australski film ‘Relikt’ Natalie Erike James, koji se prikazuje u utorak, često viđenu 'haunted house' temu obrađuje tmurnim i mračnim fokusom na odnose triju generacija žena i tužnu realnost demencije, pretvarajući ga u napet, misteriozan i majstorski režiran film koji će zadovoljiti sve ljubitelje punokrvnog horor filma, najavljeno je s Festivala.

Sredina tjedna rezervirana je za proslavljenu SF avanturu ‘Povratak u budućnost’ koja slavi 35. rođendan i do danas uživa status jednog od najomiljenijih holivudskih filmova.

Od četvrtka, 16. srpnja Fantastic Zagreb kreće i u Kinu Tuškanac, a program otvara ‘Kabinet dr. Caligarija’ koji ove godine slavi stoti rođendan.

To remek-djelo njemačkog ekspresionizma smatra se jednim od temeljnih djela žanrovske kinematografije, a zagrebački festival prikazuje digitalno restauriranu kopiju sa zvučnim zapisom.

Istu večer na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se film ‘Dođi k tatici’, opisan kao ‘napeta, suludo zabavna i krvlju natopljena crna komedija i jedan od najvećih svjetskih festivalskih hitova’, u kojem naslovnu ulogu ima Elijah Wood.

Fantastic Zagreb Film Festival traje do 19. srpnja, cjelovit program objavljen je na službenoj web stranici festivala fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti mogu se pronaći na festivalskoj Facebook stranici.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti