GRAD ZAGREB Poziv za sudjelovanje u projektu inovacija u prijevozu osoba s invaliditetom

Cilj projekta je osmišljavanje i testiranje metodologije za razvoj digitalnih rješenja za prijevoz osoba s invaliditetom i njihovih skrbnika, u koordinaciji s osobama s invaliditetom, a primjenom metodologije razvijenom kroz projekt

 

Grad Zagreb uputio je javni poziv za iskazivanje interesa udruga osoba s invaliditetom dostavom pisma namjere za provođenje projektnih aktivnosti u okviru projekta 'Transport innovation for vulnerable to exclusion people needs satisfaction', koji se financira u okviru Programa Europske unije Obzor2020.

Cilj projekta je osmišljavanje i testiranje metodologije za razvoj digitalnih rješenja za prijevoz osoba s invaliditetom i njihovih skrbnika, u koordinaciji s osobama s invaliditetom, a primjenom metodologije razvijenom kroz projekt. Za svaki grad/državu sudionici projekta izraditi će izvještaj koji će identificirati prometne potrebe osoba s invaliditetom, kao i njihove stavove prema novim rješenjima digitalne mobilnosti i preprekama u njihovom usvajanju. Projekt utvrđuje jaz između potreba korisnika s obzirom na postojeći gradski prijevoz i buduće trendove u mobilnosti, kao i institucionalne i kulturne barijere koje mogu spriječiti premošćivanje tih nedostataka.

Uloga Grada Zagreba na Projektu odnosi se na razvijanje i testiranje metodologije u praksi s lokalnim korisnicima u kontekstu prometnog ekosustava, u suradnji s projektnim konzorcijem. Metodologija podrazumijeva suoblikovanje prototipa mobilnih rješenja, organiziranje testiranja prototipa od strane korisnika i ocjenu procesa stvaranja, razvijanje prototipa, organiziranje testiranja s lokalnim korisnicima, provođenje poslovne analize lokalnog prometnog ekosustava s ciljem razvijanja poslovnog slučaja za puni razvoj demonstranata.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, počevši od 1. veljače 2020, a rok za dostavu prijava je 20. srpnja 2020.

Više o pozivu, načinu sudjelovanja i samom projektu doznajte ovdje.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti