PLEMENITA GESTA Ante Pranić ustupio saborski stan obitelji koja ima dijete s invaliditetom

Ovaj moj čin je apel državnoj upravi da se smanje primanja saborskih zastupnika. Pokažimo solidarnost s građanima Hrvatske koji i bez ovakvih tragedija žive puno teže od nas, poziva gradonačelnik Pranić

 

Gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, ustupio je stan koji je dobio na korištenje kao saborski zastupnik u Ilici 81., na korištenje obitelji s troje djece, od kojih je najmlađe dijete s invaliditetom, čiji je prizemni podstanarski stan u Draškovićevoj ulici potpuno uništen, piše Večernji list.

Odmah nakon potresa Pranić je na svom Facebook profilu objavio poziv svima kojima je potreban smještaj da mu se jave, a odabir je pao na obitelj koja se u ovom strašnom trenutku našla u gotovo bezizlaznoj situaciji.

- Javilo mi se nekoliko ljudi, ali prijatelji su me upozorili na gospođu koja je dramatičan apel za pomoć uputila na grupi potres na lokaciji Zagreb.

- Suprug i ja živimo u stanu s troje male djece a najmlađi je na dijalizi i hrani se na cjevčicu. Zidovi su nam popucali, zgrada je označena kao neupotrebljiva s obzirom na to da sam predala zahtjev za najam gradskog stana na temelju sinove bolesti još prošle godine, molila bih nekoga tko može taj zahtjev pogurati u hitnost - napisala je gospođa.

- Stupio sam u kontakt s gospođom, situacija je još gora nego što je napisala. Popucale su im vodovodne cijevi i stan je još i poplavio. Pustio sam obitelj u stan koji sam dobio od Sabora, sada sam ionako u Vrgorcu, a poslao sam i dopis gradonačelniku Milanu Bandiću da se ovoj obitelji, koja ispunjava sve uvjete, dodijeli gradski stan. Nadam se da će zagrebačke gradske službe ili Ministarstvo državne imovine djelovati promptno i hitno riješiti životni problem koji je snašao ovu obitelj - kaže Pranić.

Slanje ključa iz Vrgorca u Zagreb također je bio pravi podvig, pokupio ga je vozač mesne industrije Pivac koji ga je donio do Karlovca gdje ga je preuzeo Pranićev prijatelj i odnio ga obitelji u Zagreb. Pranić kaže kako je svjestan da je prepuštanjem stana u prekršaju.

- Neka me kazne! Situacija je izvanredna treba reagirati ljudski - kaže Pranić.

Poziva pritom i druge saborske zastupnike da pomognu koliko mogu. On je uplatio 5.000 kuna na račun Crvenog križa Vrgorac.

- Znam da to neće spasiti svijet, ali ovaj moj čin je apel državnoj upravi da se smanje primanja saborskih zastupnika. Pokažimo solidarnost s građanima Hrvatske koji i bez ovakvih tragedija žive puno teže od nas - poziva Pranić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti