Trijumf Hajduka: Novi heroj Poljuda zove se Mario Pašalić

Branko Ivanković, koji je naslijedio otpuštenog Krunu Jurčića, loše je započeo treći mandat na trenerskoj klupi Dinama, porazom u najvećem hrvatskom derbiju. Osim poraza, treba ga brinuti i loša igra "modrih" uoči starta Europske lige, odnosno utakmice protiv ukrajinskog Černomoreca u četvrtak

U derbiju 9. kola Prve hrvatske nogometne lige Hajduk je u subotu na Poljudu pred 30.000 gledatelja pobijedio Dinamo 2-0, te se je primaknuo "modrima" na samo bod zaostatka. Oba gola za Hajduk postigao je 18-godišnji Mario Pašalić, u 49. i 69. minuti.
Branko Ivanković, koji je naslijedio otpuštenog Krunu Jurčića, loše je započeo treći mandat na trenerskoj klupi Dinama, porazom u najvećem hrvatskom derbiju. Osim poraza, treba ga brinuti i loša igra "modrih" uoči starta Europske lige, odnosno utakmice protiv ukrajinskog Černomoreca u četvrtak. S druge strane, Hajduk je do oba gola došao na istovjetan način, nakon kornera.

Prvo poluvrijeme spada među najdosadnije u povijesti Prve lige, zabilježili smo tek jednu šansu. U 35. minuti veznjak Dinama Fernandes proigrao je petom Pamića, koji sa 10 metara puca ravno u vratara Kalinića.

Na startu drugog poluvremena, u 49. minuti, Hajduk je poveo. Haris Bukva, koji je nedavno stigao iz austrijskog Sturma, izveo je korner, a Pašalić se je najbolje snašao i zabio za 1-0.

Dvadeset minuta kasnije, isti scenario. Bukva ponovno izvodi korner, a Pašalić je ponovno strijelac.

Do kraja utakmice Dinamo je imao priliku smanjiti. U 77. minuti Halilović je uposlio Fernandesa, koji gađa dalji kut, ali Kalinić je izbacio u korner. Iz kornera nova prilika za Dinamo, Šimunić je glavom spustio loptu za Čopa koji iz neposredne blizine iz poluvoleja puca iznad gola.

Nakon utakmice najsretniji je bio dvostruki strijelac, 18-godišnji Mario Pašalić, koji je kazao:

"Za ovo se živi. Zabiti dva gola u derbiju protiv Dinama, pa to ne možeš niti sanjati".

Hina

Foto: PIXSELL