Natječaj: Europska nagrada za gradove koji pokazuju poseban senzibilitet za osobe s invaliditetom

Europska komisija tako nastavlja poticati gradove s više od 50.000 stanovnika iz svih država članica da prezentiraju svoje aktivnosti i strategiju osmišljenu za bolju pristupačnost, kako bi gradovi postali bolje mjesto za život i za osobe s invaliditetom

Gradovi unutar Europske unije  pozvani su na sudjelovanje u četvrtom izdanju nagrade Access City - Europske nagrade za  gradove koji  su pokazali značajnu inicijativu za rušenjem građevinskih barijera  za osobe s invaliditetom i građane starije dobi. Europska komisija tako nastavlja poticati gradove s više od 50.000 stanovnika iz svih država članica da prezentiraju svoje aktivnosti i strategiju osmišljenu za bolju pristupačnost, kako bi gradovi postali bolje mjesto za život i za osobe s invaliditetom.
Nakon što proces nacionalne selekcije bude kompletiran, gradovi-kandidati  bit će obaviješteni u kojem su dijelu strategije u području pristupačnosti zadovoljili kriterije, a u kojim su segmentima dobili lošije ocjene nacionalnih žirija. Europska komisija na svojoj je stranici (http://ec.europa.eu) objavila i brošuru koja daje detaljne informacije o razvojnim projektima, financiranju i kontakt podacima svakog pobjedničkog grada, ali i obrasce za prijavu na natječaj. Također, u brošuri se može naći sadržaj koji bi mogao potaknuti gradove da pokrenu nove projekte za poboljšanje života osoba s invaliditetom i građana starije životne dobi.
Rok za prijavu gradova-kandidata je do 10. rujna 2013. a obrazac za prijavu bilo bi poželjno ispuniti na engleskom jeziku.
Izvor: ec.europa.eu