SANITAT Kampanja 'Želiš li se mijenjati za moje mjesto' uskoro kreće i u Dubrovniku

Akcija kojom Sanitat želi utjecati na navike građana da se što manje koriste parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom, provodit će se stalno, dakle neće biti vremenski ograničena


Ne bi li još više osvijestili građane da se svoje automobile ne zaustavljaju i ne parkiraju na parkirnim mjestima predviđenima za vozila osoba s invaliditetom u dubrovačkom Sanitatu spremaju akciju, a koja je, kazao je za portal Dubrovnikpress.hr direktor Sanitata Tomislav Tabak, plod suradnje s kolegama iz Splita.
- Kultura parkiranja naših sugrađana generalno je dobra, no, naravno, uvijek ima iznimaka pa se zna dogoditi da pojedini građani automobile parkiraju na mjestima koja su predviđena za osobe s invaliditetom. Često se dogodi da se na kratko, na dvije ili više minuta u nedostatku parkirnih mjesta zaustave na mjestima koja su osigurana za osobe s posebnim potrebama, a nekad su i te dvije minute osobama s invaliditetom problem - kazao je Tabak, naglasivši kako će se akcija kojom Sanitat želi utjecati na navike građana da se što manje koriste parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom, provoditi stalno, odnosno, neće biti vremenski ograničena.
- Iz tog razloga ćemo pokraj parkirnih mjesta koja su predviđena za osobe s posebnim potrebama iznad postojećih postaviti nove table s natpisom 'Želite se mijenjati za mjesto?' koje bi trebale građane podsjetiti da se ne koriste parkirnim mjestima koja nisu za njih predviđena. Inače, uskoro ćemo tiskati plakate na kojima će biti lica ljudi s posebnim potrebama, među kojima ćete neke od njih čak i prepoznati. Za potrebe ove akcije uskoro ćemo snimiti i reklamni spot - najavio je Tabak.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti