UDRUGA BOLJE SUTRA Predstavljena bojanka nastala iz projekta 'Tko je Nataša – ŠINJÏ ÄJ NATAŠA'

Cilj projekta je promicati prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, toleranciju prema različitosti te razvijati vještine interkulturalne komunikacije i razvoj inkluzivnog volonterstva

 

U utorak, 11. prosinca, u prostorijama COOR Podravsko sunce, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena bojanka koja sadrži poruke o toleranciji prema različitostima i namijenjena je djeci predškolskog uzrasta i djeci osnovnoškolskog uzrasta do 10 godina.

Bojanka je proizašla kao rezultat provedbe Projekta 'Tko je Nataša – ŠINJÏ ÄJ NATAŠA' – podrška integraciji čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' grada Koprivnice, a suradnik Udruga Roma 'Korak po korak' Koprivničko-križevačke županije, objavljeno je na mrežnoj stranici Grada Koprivnice.

Konferenciji su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' grada Koprivnice Marija Mraz, voditeljica projekta Adela Jadan, suradnici iz Udruge 'Korak po korak' Franjo Horvat i Kruno Bogdan, te Lana Jadan, ilustratorica bojanke.

– Ovaj događaj je ujedno još jedna aktivnost kojom obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježavao 3. prosinca i Međunarodnog dana volontera koji se obilježavao 5. prosinca. Projekt je proveden u potpunosti volonterskim radom volontera Udruge 'Bolje sutra' – istaknula je predsjednica Udruge 'Bolje sutra' Marija Mraz.

Projekt je odobren i sufinanciran od strane Grada Koprivnice po Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata udruga građana iz Proračuna Grada Koprivnice za 2018. godinu.

– Posebno me veseli što ćemo od malih nogu naše male sugrađane učiti da različitosti nisu nešto što nas razdvaja, nego nešto što nas spaja. Naravno da sve naše odgajateljice u vrtiću i učiteljice u nižim razredima osnovne škole jako dobro rade svoj posao, navikavaju našu djecu na različitosti, ali mislim da će ova bojanka biti jedna dodana vrijednost u tom njihovom odgoju i u njihovom hvale vrijednom radu – istaknula je Melita Samoborec, čestitala svim dionicima ovog projekta na entuzijazmu i hrabrosti te dodala da će u Gradu Koprivnici uvijek imati partnera za ovakve projekte.

Cilj ovog projekta je promicati prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, toleranciju prema različitosti, razvijati vještine interkulturalne komunikacije, razvoj inkluzivnog volonterstva, jačati suradnju s drugim organizacijama koje promiču ljudska prava, tiskanje pomoćnog edukativnog sredstva – bojanke, u svrhu provedbe aktivnosti u sklopu izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti