ATAAC 2018. Konferencija o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

U izložbenom prostoru svoje će proizvode predstaviti vodeći svjetski proizvođači asistivne tehnologije iz Engleske, Švedske, SAD-a, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Finske i Hrvatske


ATAAC konferencija u Zagreb dovodi vrhunske svjetske stručnjake te korisnike asistivne tehologije i potpomognute komunikacije koji vam žele prenijeti svoje znanje i iskustvo, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, od 17. do 19. listopada u Zagrebu, hotel Westin.
Na ovogodišnjioj trodnevnoj Konferenciji govorit će više od 30 predavača iz zemlje i svijeta. 
Prvi dan Konferencije, srijeda tematski je vezana uz korištenje asistivne tehnologije kod djece, u školi i općenuto u  obrazovanju. Drugi dan Konferencije rezerviran je za Potpomognutu komunikaciju, rehabilitaciju  i kako koristiti asistivnu tehnologiju  na radnom mjestu. U petak možete doznati sve o Senzornoj stimulaciji, autizmu i važnosti rane intervencije.
Za vrijeme konferencije svakog će se dana održavati radionice u trajanju od 60 minuta. Istovremeno će se održavati određen broj radionica zatvorenog tipa te će svatko imati prilike odabrati sebi najzanimljiviju.
Na ATAAC konferenciji bit će također izloženi posteri terapeuta koji u svom radu koriste asistivnu tehnologiju (AT) i/ili se bave potpomognutom komunikacijom.
Za vrijeme konferencije svi će sudionici imati pristup demonstracijskom prostoru gdje će biti moguće vidjeti i isprobati različita pomagala za osobe s invaliditetom, od asistivne tehnologije za pristup računalu do uređaja za potpomognutu komunikaciju.
U izložbenom prostoru svoje će proizvode predstaviti vodeći svjetski proizvođači asistivne tehnologije iz Engleske, Švedske, SAD-a, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Finske i Hrvatske.
Prezentirat će se različita komunikacijska pomagala, oprema za upravljanje pogledom, edukativne igračke, različite sklopke, oprema za alternativni pristup računalu, pomagala za terapijski rad, edukativni softver, uređaji za upravljanje okolinom i još mnogo toga.
Pravo na besplatne karte za ATAAC konferenciju imaju:
- studenti (za 1. dan ATAAC konferencije);
- osobe s invaliditetom (stariji od 18 godina) (za 2. dan ATAAC konferencije);
- roditelji ili skrbnici osoba s invaliditetom starijih od 18 godina (za 2. dan ATAAC konferencije) - nezaposlene osobe (za 2. dan ATAAC konferencije);
- roditelji ili skrbnici djece s teškoćama u razvoju (za 3. dan ATAAC konferencije);
- djeca s teškoćama u razvoju (mlađi od 18 godina) (za 3. dan ATAAC konferencije).
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti