Olimpijske igre gluhih: Tihi vatreni u finalu

U subotu naše sjajne rukometaše čeka ogled za zlatno odličje s tradicionalno neugodnom i iskusnom reprezentacijom Srbije koja je u drugom polufinalnom ogledu pobjedila Njemačku sa 29:23

Nakon pobjeda nad Mađarskom, SAD i Njemačkom hrvatski rukometaši su u polufinalu Olimpijskih igra gluhih, koja se od 26. srpnja do 4. kolovoza održava u Sofiji, pobijedili reprezentaciju Turske s uvjerljivih 41:15 (25:7) i izborili plasman u finale u kojem ih u sobotu očekuje reprezentacija Srbije.
HRVATSKA: Havić (11 obrana), Bašić 4, Lušić 4 (2), Bošnjak 6 (1), Jukić 3, Kolarić 2, Jusić 4, Crnojević 3, Smolčić, Barešić 5, Pajić 3, Katuša 1, Šagovac (10 obrana), Damjanić 1, Turković 1, Perak 1. Izbornik-trener: Vojo Bjegović

TURSKA: Oral, Ozcelik 1, Kizilkaya 4, Unsal, Denli 1, Sahin 3, Turkoglu, Gundogdu 1, Oner 2, Kayihan 1, Atak, Ucar, Balta 1, Tahir, Koklu 1, Gozel. Izbornik: Seler

SEDMERCI: Hrvatska 3 (3), Turska 1 (0).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Lušić, Kolarić, Damjanić, Perak); Turska 8 minuta (Ozcelik, Turkoglu, Kayihan, Gozel).

Uvjerljivom pobjedom nad reprezentcijom Turske hrvatski gluhi rukometaši potvrdili su ulogu glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje.

Predvođeni standardno dobrim vratarom Šagovcem naši su odlično igrali u obrani i iz brzih kontranapada lako postizali golove preko raspoloženih Lušića i Bošnjaka pa je naša prednost na poluvremenu iznosila nedostižnih 18 golova.

U drugom poluvremenu priliku su dobili svi igrači, a naši vratari su imali ukupno 24 obrane (Šagovac 10, Havić 11 i Smolčić 3). Najbolji naš strijelac bio je Bošnjak sa 6 golova i veteran Barešić 5, kojemu su ovo zadnje olimpijske igre.

U petak tihi vatreni imaju dan odmora, a u subotu ih čeka ogled za zlatno odličje sa tradicionalno neugodnom i iskusnom reprezentacijom Srbije koja je u drugom polufinalnom ogledu pobjedila Njemačku sa 29:23.

Hina