Od mirovine nije mogao živjeti: Policija uhvatila 69-godišnjaka s marihuanom

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanjaoružja i eksplozivnih tvari, protiv osumnjičenog 69-godišnjaka slijedi kaznena prijava

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je ukupno 20 zapljena opojnih droga, javlja policija. Kod ukupno 18 osoba pronađene su i oduzete manje količine marihuane, speeda, hašiša i lijekova s liste opojnih droga, i to u 12 slučajeva na graničnim prijelazima te kod šest osoba na području Ploče te otoka Korčule i Lopuda. Radi se o 13 stranih i pet hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Osim spomenutih zapljena manjih količina droga, policija izdvaja dvije zapljene na području Metkovića i Konavala prilikom kojih su pronađene i oduzete ukupno 32 stabljike indijske konoplje.

Policajci Postaje granične policije Metković su u subotu, prilikom provođenja zasjeda na području Mileževac u Metkoviću, kod nasada 12 stabljika indijske konoplje visine do 203 cm, zatekli 69-godišnjaka s plastičnim kanisterom. Stabljike indijske konoplje su oduzete, a pretragom 69-godišnjakove kuće pronađena je i oduzeta kutija s 9 grama marihuane te drveni kundak s mehanizmom za okidanje lovačke puške, a za koju 69-godišnjak nije posjedovao potrebna odobrenja. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanjaoružja i eksplozivnih tvari, protiv osumnjičenog 69-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Jučer su pak, u dvorištu kuće u mjestu Gruda u Konavlima, korisnika 42-godišnjaka, policijski službenici Policijske postaje Gruda pronašli i oduzeli 20 stabljika indijske konoplje, visine do 120 cm. Protiv 42-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

in-Portal / VLM