Mexico City: Ante Rađa osvojio prvo odličje za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu plivača s invaliditetom

"Pomicanje početka prvenstva je dovelo i do otkaza pojedinih reprezentacija, tako da su povećane šanse našim plivačima da uđu u borbu za medalje", rekao je izbornik hrvatskih plivača Slobodan Glavčić

 

Četvrtog dana IPC Svjetskog plivačkog prvenstva za osobe s invaliditetom u Mexico Cityjuu Hrvatska je osvojila prvo odličje. Ante Rađa osvojio je broncu na 100 m. leđno s rezultatom 1:18.10.

Novi svjetski prvak je Brazilac Pereira Italo s rezultatom 1:13,77, dok je srebro osvojio Argentinac de Andrade Matias s vremenom od 1:15.39.

Danas nastupa paraolimpijac Kristijan Vincetić na 100m leptir.

Prvotno se prvenstvo trebalo održati u rujnu, ali zbog tragičnih događanja prouzrokovanim potresom pomaknuto je za početak prosinca.

"Pomicanje početka prvenstva je dovelo i do otkaza pojedinih reprezentacija, tako da su povećane šanse našim plivačima da uđu u borbu za medalje. Vincetić pliva 100 i 400 slobodno i 100 leptir a Rađa 50 slobodno i 100 leđno. Očekivana su finala u svim disciplinama. Ostvarilo se moje očekivanje da Ante Rađa osvoji medalju na 100 leđno. Vincetić je najbliži medalji na 100 leptir. No, nije bez šansi da osvoji medalju na 400 slobodno", rekao je izbornik hrvatskih plivača, Slobodan Glavčić.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti