Bandić obećao da će pomoći oko zbrinjavanja gluhonijemog samohranog oca

„Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom će pomoći pri nalaženju obiteljske kuće s okućnicom za obitelj Mašić, budući da je teško naći stan s adekvatnom kvadraturom za njihove potrebe”, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić

 

Gradonačelnik Milan Bandić sa zamjenicom Oliverom Majić i suradnicima iz nadležnih Gradskih ureda, primio je jučer u zgradi Gradske uprave Rasima Mašića, samohranog oca 13-ero djece koji je gluhonijem.

Otac se, zajedno s njegovom 19. godišnjom kćerkom Giulietom, brine o 10-ero maloljetne djece i od gradonačelnika je zatražio pomoć oko zbrinjavanja njegove obitelji.

Na sastanku su bili prisutni i Neđatin Kamberovski, zamjenik predsjednika Vijeća romske nacionalne zajednice grada Zagreba, Karolina Miljak, nacionalna ravnateljica za pastoral Roma HBK i Ema Vukov, zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb – podružnica Pešćenica.

“Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić, nastoje promptno reagirati, posebno u ovakvoj situaciji u kojoj gluhonijemi otac skrbi za mnogobrojnu djecu, pa je dogovoreno da će Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, pomoći pri nalaženju obiteljske kuće s okućnicom za obitelj Mašić, budući da je teško naći stan s adekvatnom kvadraturom za njihove potrebe”, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

 

Tekst: Anita Blažinović