Mihovil Španja: Što krije 'Skrivena strana medalje' najtrofejnijeg sportaša u povijesti Hrvatske

"Skrivena strana medalja" prikazuje jednu vrlo osobnu sudbinu i priču odrastanja i sazrijevanja na način da se svaki gledatelj može identificirati i doživjeti je kao svoju

 

"Hoću, mogu, znam", rekao je kao četverogodišnji dječak zauvijek obilježen dječjom paralizom.

Danas je Mihovil Španja – s ukupno 26 medalja osvojenih na europskim i svjetskim prvenstvima kao i paraolimpijskim igrama – najtrofejniji sportaš Republike Hrvatske.

Film "Skrivena strana medalje" prvenstveno je priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana – u kojoj se on kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

Osim Mihovila, njegovih najbližih članova obitelji te trenera Deana Kontića, u filmu svoje stavove iznose i prof.dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja čiji je život, slično Mihovilovom, obilježila dječja paraliza te Ana Sršen, višestruka svjetska i europska prvakinja u paraolimpijskom plivanju.

Link za trailer: vimeo.com/217389926

"Skrivena strana medalja" prikazuje jednu vrlo osobnu sudbinu i priču odrastanja i sazrijevanja na način da se svaki gledatelj može identificirati i doživjeti je kao svoju.

Film je na rasporedu kina Europa od 12. do 21. lipnja.

In Portal